Lyt til artiklen

Det danske landshold er i Hjulmand-æraen blevet hyldet for åbenhed og tilgængelighed.

Men under det miserable danske VM har landsholdet gradvist lukket ned for den åbenhed. Det var i hvert fald oplevelsen hos en del af de udsendte journalister.

Og på torsdagens farvelpressemøde blev landstræner Kasper Hjulmand, fodbolddirektør Peter Møller og pressechef Jakob Høyer spurgt til den pludseligt mere aflukkede stil.

Det udløste smålatter og øjenrulning hos de tre herrer på podiet.

»Ej, stop nu,« lød det fra landstræneren.

»Det kan jeg ikke genkende. Vi har stillet med … ja, jeg ved ikke, hvor mange spillere heroppe på podiet,« lød det fra Jakob Høyer.

Landsholdet gik undervejs i slutrunden væk fra åbne mixed zones, hvor to-tre udvalgte spillere og en træner på træningsdage kun adskilt af et reb tog imod mange spørgsmål af enhver slags.

Det blev efter et par dage erstattet af podiepressemøder, hvor en mikrofon gik på runde til journalisterne. Og der kom begrænsninger på, hvad der måtte spørges om.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Hjemme i Parken er det normalen, at alle spillere efter kampene tager en tur forbi pressen i de såkaldte mixed zones.

Efter kampene mod Tunesien og Australien kom blot 5 af de 26 spillere i truppen ud til spørgsmål. Og det har været gengangere.

Eksempelvis var Jesper Lindstrøm – som også har været deltager på to podiepressemøder – i mixed zone efter alle tre opgør. Det var anfører Simon Kjær også.

Til gengæld har man måttet spejde langt efter stjerner som Kasper Schmeichel og Pierre-Emile Højbjerg, som ikke har været i mixed zones efter nogen af kampene. Sidstnævnte har i øvrigt heller ikke deltaget i nogle presseaktiviteter på træningsanlægget.

Efter onsdagens fadæse mod Australien var første mand ude hos pressen i øvrigt slutrundedebutant Alexander Bah.

Men DBU holder fast i, at landsholdet har været tilgængeligt.

»Jeg synes, at vi stadig har været meget åbne. I går (nederlaget til Australien, red.) var en speciel aften – vi var alle sammen påvirkede. Lad os fortsætte den del af det,« lød det fra Jakob Høyer torsdag formiddag.