Sidste år indtog han en fornem 4. plads på det amerikanske magasin Forbes liste over verden rigeste mennesker. Men fredag blev der gjort et gevaldigt indhug i den 52-årige Jeff Bezos formue.

Det skriver det amerikanske finans-site Marketwatch.

Aktierne i det verdensomspændende firma Amazon dykkede nemlig med 7,6 procent, og det var især dårligt nyt for firmaets stifter, storaktionær og administrende direktør Jeff Bezos, der anigveligt ejer 18 procent af det enorme selskab.

Det betyder, at han har måtte vinke farvel til lige over 4 milliarder amerikanske dollars, hvilket svarer til lidt mere end 27 milliarder danske kroner. Fredagens aktienedtur er dog bare den foreløbige kulmination på en januar måned, der har været rigtig hård ved den amerikanske rigmand og iværksætter.

Aktierne i Amazon er siden årsskiftet faldet med cirka 13 procent, og dermed kan Jeff Bezos have tabt helt op mod 50 milliarder kroner på årets første måned.

Rigmanden er dog næppe nødt til at gå fra hus og hjem lige føreløbig, da hans aktiebeholdning ved den amerikanske børs lukning i fredags stadigvæk var små 330 millarder danske kroner værd.

Foruden at have stiftet Amazon tilbage i 1994, blev Jeff Bezos også ejer af den hæderkronede amerikanske avis The Washington Post, som han købte kontant i 2013.

Pris: 250 millioner dollars eller cirka 1,7 millarder danske kroner.