Det amerikanske, enægggede tvillingepar, Julian og Adrian Riester, blev født med få sekunders mellemrum den 27. marts 1919 og nu er de begge døde 1. juni med blot timers mellemrum som følge af en hjertekomplikation.

De to franciskaner-munke stod last og brast igennem livet og gjorde alt sammen, og derfor var det også helt naturligt, at de to mænd skulle forlade verden sammen dag på et sygehus i St. Petersburg, lyder det fra franciansk-katolske Bonaventure University, hvor de to var ansat i 35 år.

- Alle blev overraskede, da de hørte, at de døde på samme dag. Det er en poetisk afslutning på den bemærkelsesværdige historie om deres liv. Specielt når du hører, men nok ikke overraskende, når du tænker på, at de gjorde næsten alt sammen, lyder det fra Tom Missels, der er chef for markedsføring og medier ved St. Bonaventure University.

LÆS OGSÅ:


På universitet var de kendt som to tæt sammenknyttede mænd, der yndede at cykle ture sammen, spise sammen og stort set at tilbringe alt deres tid sammen.

- Det var sjovt at se dem, stille og forsigtige sjæle, siger Yvonne Peace, som arbejdede sammen med de to på St. Bonaventure Friary i flere år.

I kraft af, at de to var enæggede tvillinger har de også haft samme genmateriale, og det er slet ikke udsædvanligt, at den slags tvillinger knytter tætte bånd allerede i mors mave. Selv om de to var født med et kort mellemrum forblev det dog en hemmelighed, hvem der var ældst.

- Det vil vi ikke fortælle. Vi kan bedst lide, at folk gætter, sagde Adrian Riester til universitetsavisen tilbage i 2003.

LÆS OGSÅ:


Efter de blev født fik de navnene Irving og Jerome, men de valgte at skifte navne, da de indtrådte som munke. De kom fra en børnerig familie med fem ældre søstre.

- Far var læge og bad til at få en søn. Gud hørte ham og sendte ham to, forklarede den religiøse Adrian Riester.

Da brødrene blev ældre forsøgte de at komme ind til militæret, men her fik de afslag, fordi en vis lighed spillede ind. Den ene havde et dårligt venstreøje og den anden et dårligt højre.

LÆS OGSÅ:

Derfor endte de som munke - et embede de begge besad i 65 år. I disse år levede de væk fra hinanden fra 1946-1951 og en række år i 1950'erne, mens de arbejdede ved forskellige klostre.

Fra 1956 var de uadskillelige i deres jobs på St. Bonaventura i 35 år før de døde.

- De havde et tæt bånd og ingen af dem var egoistiske i det hele taget. Hvis der var et bevis på, at Gud holdt af dem, så var det det her. De var ikke en gang væk fra hinanden i 12 timer af gangen, sagde Michael Riester, der var slægtning og nær ven af brødrene til The Buffalo News.