Vulkanen i Fagradalsfjall på Island spytter nu lava ud fra endnu en revne, siden den gik i udbrud i marts. Det betyder, at turister er blevet evakueret fra området.

Den nye revne blev opdaget af en helikopter med passagerer, der var ude at se på vulkanen i mandags. Revnen er godt 500 meter lang.

Den ligger en lille kilometer fra stedet i Geldingadalen, hvor vulkanen begyndte at gå i udbrud om aftenen 19. marts. Det skriver Sky News.

Turister er kommet i hobetal til vulkanen siden udbruddet fra Reykjavik, der ligger omkring 30 kilometer væk. Nogle har sågar grillet mad på den varme lava.

Der er kommet flere end 30.000 turister til den nye vulkan i dalen i Geldingadalur, siden de gik i udbrud den 19. marts.
Der er kommet flere end 30.000 turister til den nye vulkan i dalen i Geldingadalur, siden de gik i udbrud den 19. marts. Foto: HALLDOR KOLBEINS
Vis mere

Den nye revne betyder, at de islandske myndigheder beordrede en øjeblikkelig evakuering af stedet.

Der var godt nok ikke nogen umiddelbar fare for folks liv og førlighed, men evakueringen skete af forsigtighed.

På videoer fra stedet, kan man se lavaen komme op fra den nye revne. Ifølge geofysikeren Magnus Gudmundsson kan det betyde, at det vulkanske udbrud bevæger sig nordpå fra sit oprindelige sted.

»Vi ser nu mindre mængder lava komme fra dets to originale kratere. Det kunne være begyndelsen på en ny etape.« siger han.

Specielt om søndagen er vulkanen et stort trækplaster.
Specielt om søndagen er vulkanen et stort trækplaster. Foto: HALLDOR KOLBEINS
Vis mere

Der er kommet flere end 30.000 turister til den nye vulkan – til trods for de restriktioner, der gælder på grund af coronavirussen.

Island har i gennemsnit et vulkanudbrud hvert fjerde eller femte år. Men det seneste er det første udbrud i den egn i næsten 800 år.

Det hidtil alvorligste udbrud kom i 2010, hvor vulkanen Eyjafjallajokul lukkede ned for international trafik i Island og store dele af Europa i flere dage.

Vulkanen på halvøen Reykjanes har besøg af nogle turister den 28. marts 2021.
Vulkanen på halvøen Reykjanes har besøg af nogle turister den 28. marts 2021. Foto: HALLDOR KOLBEINS
Vis mere