De seneste dage har ikke set gode ud for den nye amerikanske præsident Donald Trump. Hans nationale sikkerhedsrådgiver er væk, men det er ikke usandsynligt, at skandalen, der har Rusland som omdrejningspunkt, vokser. En legendarisk amerikansk journalist mener, den har potentiale til at blive mindst lige så stor som Watergate.

'Watergate er den største politiske skandale i min livstid, måske indtil nu.'

Således indleder det amerikanske, journalistiske ikon Dan Rather et opslag på Facebook tirsdag.

Opslaget har Dan Rather fastgjort på toppen af sin Facebook-profil, og i skrivende stund har det fået næsten 200.000 reaktioner, blevet kommenteret godt 9.000 gange og er blevet delt mere end 87.000 gange.

Det er meget selv på Dan Rathers profil, der har mere end 1,8 millioner 'likes' på det sociale medie.

Hvad opslagets ekstreme popularitet skyldes er svært at give et helt præcist bud på. Men det er sikkert, at den legendariske journalist ikke lægger fingre mellem, når det kommer til, hvad han mener om den situation, Donald Trumps regering står i lige nu.

Dan Rather mener nemlig, at den aktuelle skandale om forbindelser mellem folk fra Donald Trumps stab og Rusland, hvor Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, måtte trække, kan udvikle sig således, at den vil nå op på siden af, og måske over den største politiske skandale i nyere amerikansk historie: Watergate.

Dan Rather skriver i opslaget, at han mener, at Watergate-skandalen på en ti-skala ligger på ni. I øjeblikket mener den mangeårige CBS og 60 Minuttes-vært, at 'Rusland-skandalen', som han kalder den, ligger på fem eller seks - men han frygter, den kan vokse. Og som han skriver:

'Og vi vil måske se tilbage og se, når det er overstået, at den er mindst lige så stor som Watergate. Den bliver måske målestokken som alle fremtidige skandaler bliver målt efter. Den har alle de nødvendige ingredienser, og det er uhyggeligt.'

Dan Rather fortsætter med at beskrive den nuværende sag og den udvikling, som for få dage siden nåede sit umiddelbare klimaks.

Det skete, da den tidligere general Michael Flynn måtte forlade posten som national sikkerhedsrådgiver for præsidenten, efter det kom frem i offentligheden, at han havde løjet for vicepræsident Mike Pence om hvor vidt, han inden valget i november havde haft kontakt til russiske embedsmænd og diskuteret de sanktioner, som Obama-regeringen havde nedsat mod Rusland, efter det kom frem, at amerikanske efterretningstjenester slog fast, at Rusland havde forsøgt at influere det amerikanske præsidentvalg.

Sagen har yderligere det twist, at Michael Flynn først blev fyret, da historien, om at han havde løjet for Mike Pence, blev beskrevet i pressen. Mike Pence og Donald Trump skal have været bevidste om løgnen i ugevis, uden det fik konsekvenser for Flynn.

Og det har fået Dan Rather til at skrive opslaget på Facebook. Han ønsker en storstilet undersøgelse af sagen. Og i samme åndedrag beskriver han Det Hvide Hus - altså Trump-holdet - som løgnere, der ingen troværdighed har.

'Det Hvide Hus har ingen troværdighed i dette emne. Deres væld af løgne - kan vi ikke endelig kalde dem løgne - betød for længst, at de har tabt en hver mindelse om troværdighed. Det vil jeg også forlænge til den republikanske kongres, der alt for længe har undskyldt for Trump-administrationens påstande,' skriver Rather.

Han slutter det lange opslag med at beskrive, at han mener, at det vi ser lige nu, i hans øjne, er så absurd, at det var blevet afvist pure, hvis en manuskriptforfatter i Hollywood havde forsøgt at sælge plottet.

Du kan finde hele opslaget herunder.