Den amerikanske soldat Charles Martland, der kom i mediernes søgelys, efter han tilstod at have tævet en pædofil politileder i Afghanistan, har nu fået lov til at give sin version af historien i et skriftligt svar.

Hændelsen fandt sted 6. september 2011, og Martland, der i sidste uge fik afvist sin appel om at beholde sit job, mener, at det er forkasteligt, at han mister det. Han er blevet bedt om at give en skriftlig redegørelse, og det brev har CNN fået fat på, hvor Martland starter med at skrive:

»Hele landet ved, at det er moralsk forkert, at sparke mig ud af militæret.«

Skulle vende det blinde øje til
Charles Martland hævder, at han blev bedt om at vende det blinde øje til deres afghanske allieredes sexovergreb mod små drenge og piger. En mor til en af disse børn fortalte Martland og en kollega om en brutal politileder, der havde bundet drengen fast til en pæl og udnyttet ham. Hun fik også et besøg af politilederens venner, der tævede hende.

Da de to soldater konfronterede betjenten med det, blev de angiveligt mødt med en arrogant reaktion, hvor lederen sagde ’det er jo bare en dreng’, og det skulle han aldrig have gjort. De to soldater kastede sig over politilederen, som de fortæller selv var i stand til at forlade lejren, da de var færdige.

»Han var aldrig bevidstløs…. og episoden varede ikke mere end nogle få minutter,« skriver han og slutter med følgende sætning:

»Selvom jeg udmærket forstår, at militærets jurister siger, at det var ulovligt, så følte vi et moralsk ansvar for at handle.«

Martlands overordnede Daniel Quinn fortalte i sidste uge til CNN, at de sørgede for, at manden aldrig nogensinde ville nærme sig drengen eller moderen igen.

Pentagon har afvist, at de har bedt soldater I Afghanistan om at se bort fra voldtægter.

Der er oprettet en underskriftindsamling, som omkring 20.000 har skrevet under på i skrivende stund.