Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efterforskningen af en sexskandale, som kostede en munk sit kald, er nu blevet overtaget af det centrale politi i Bangkok.

Han havde et seksuelt forhold til en kvinde, mens han var abbed i den sydlige provins Nakhon Si Thammarat.

Eksmunken er måske selv et offer, siger en ledende politimand. Det skriver Bangkok Post.

De centrale politienheder skal nu kigge nærmere på sexskandalen. Den involverer den 23-årige Pongsakorn Chankaew, som tidligere var kendt som Phra Kato.

Den 23-årige eksmunk Phra Kato (Pongsakorn Chankaew) bliver nu efterforsket i en celeber sexskandale.
Den 23-årige eksmunk Phra Kato (Pongsakorn Chankaew) bliver nu efterforsket i en celeber sexskandale. Foto: Facebook / Phra Kato
Vis mere

Han var den aktive abbed for Wat Pen Yat i Chawang-distriktet i Nakhon Si Thammarat. Det var i en tremåneders periode, han havde sex med en kvinde på 37 år.

Politigeneral Charoonkiat Pankaew siger, at politiet for nylig har fundet ud af, at efter den tidligere abbed for Wat Pen Yat døde, var der ingen, som var blevet udnævnt til ny abbed.

Der kom imidlertid en klage fra en abbed i Bangkok, som beskyldte Phra Kato for underslæb. Klageren var en slægtning til den afdøde abbed.

Politiet gik ud med en melding om, at Phra Kato skulle melde sig, for at svare på beskyldningerne.

Det var her ved dæmningen i Kathun, at de to elskede i bilen.
Det var her ved dæmningen i Kathun, at de to elskede i bilen. Foto: Google Maps
Vis mere

Politikommandøren sagde, at de havde indsamlet information om adskillige finansielle transaktioner i Nakhon Si Thammarat. De har også fundet ud af mange relevante fakta om kriminelle forhold, der kan have relationer til netop denne sag.

Phra Kato ophørte i sit kald den 30. april. Det blev han simpelthen nødt til, for en optagelse af en samtale, der handlede om den hemmelige seksuelle relation mellem ham og den midaldrende kvinde, slap ud.

Læk af den samtale førte til, at munken indrømmede, at han ved adskillige tilfælde havde haft sex med kvinden i en bil. Den holdt parkeret ved dæmningen Kathoon i Nakhon Si Thammarat, mens de hyggede sig inde i bilen.

Phra Kato indrømmede, at han havde haft sex i løbet af de sidste tre måneder. Han indrømmede også, at han havde givet omkring 300.000 baht (60.000 danske kroner) til den 37-årige kvinde.

Det burde være nok til at afslutte forholdet, efter at hun havde bedt om penge adskillige gange.

Andre rapporter siger, at han også havde betalt 300.000 bath til en journalist. Det skulle holde ham fra at skrive om affæren, men pengene nåede aldrig frem til journalisten.

Den 23-årige Pongsakorn Chankaew, også kendt som Phra Kato, blev munk i 2017.

Han havde mange følgere, som var tiltrukket af hans lære om buddhismen på de sociale medier.

Andre læser også