Først skød han sin bedstemor.

Så gik kørte han hen mod en lokal skole for små børn – og begyndte at gå fra klasseværelse til klasseværelse, mens han rettede sine våben rundt om sig.

Sådan lyder beskyldningerne mod den nu dræbte 18-årige mand, der er den hovedmistænkte i en tragisk og forfærdelig sag om masseskydning på en skole i den amerikanske delstat Texas.

Mindst 19 børn og to voksne meldes at have mistet livet.

Folk i lokalområdet er i stor sorg som følge af det tragiske og forfærdelige masseskyderi.
Folk i lokalområdet er i stor sorg som følge af det tragiske og forfærdelige masseskyderi. Foto: MARCO BELLO
Vis mere

Nu er det kommet frem, at grænsevagter fra U.S. Border Patrol, der havde været i nærheden, da skyderiet begyndte, reagerede og forsøgte at 'lægge sig mellem skytten og børnene' for at redde liv.

Det fortæller en talsmand fra det amerikanske ministerium for indenlandsk sikkerhed, Marsha Espinosa, på Twitter:

'Agenter fra U.S. Border Patrol reagerede på en politianmodning om assistance ved en 'aktiv skytte'-situation inde i Robb Elementary School i Uvalde,' fortæller hun og tilføjer:

'Da de kom ind i bygningen, blev agenter og andre retshåndhævende myndigheder mødt med skud fra målet, som var barrikaderet inde i bygningen.'

'Disse grænsepatruljeagenter og andre risikerede deres egne liv ved at lægge sig mellem skytten og børnene på stedet for at trække skyttens opmærksomhed væk fra potentielle ofre og redde liv,' fortæller talspersonen videre.

Mindst en af grænsevagterne skal være kommet til skade i forbindelse med skyderiet.

»En grænseagent, der ikke var på arbejde, ankom til stedet og hjalp til med at overføre elever sikkert til deres familier og yde medicinsk hjælp,« fortæller Marsha Espinosa videre.

Her ses politiet foran den 18-årige formodede gerningsmands hjem.
Her ses politiet foran den 18-årige formodede gerningsmands hjem. Foto: Jordan Vonderhaar
Vis mere

Myndighederne i delstaten har natten til onsdag fortalt, at gerningsmanden trængte ind i skolen – der underviser elever i 2., 3. og 4. klasse – omkring klokken 11.32 lokal tid tirsdag.

En talsmand fra Texas Department of Public Safety fortæller ifølge NBC News, at gerningsmanden efter at være trængt ind på skolen skød mod 'børn, lærere, alle, der kom i vejen for ham'.

»Han skød alle,« fortæller talsmanden.

Gerningsmanden blev til sidst selv skudt og dræbt på stedet.

Det vides endnu ikke, hvad motivet bag skal have været – og det er endnu uklart, om bedstemoderen, der også skal være blevet skudt, har overlevet.

Masseskyderiet er ifølge AP det dødeligste i USA i en folkeskole, siden en gerningsmand dræbte 20 børn og seks voksne ved Sandy Hook Elementary i Newtown, Connecticut, for snart et årti siden.