Lyt til artiklen

Det er efterhånden længe siden, at den danske svømmedronning Pernille Blume er blevet spottet i et bassin.

Siden bronzemedaljen ved OL i Tokyo forrige sommer har der været meget stille omkring stjernens svømmefremtid. Og heller ikke på Blumes sociale medier har der været tegn på, at hun er i gang med at træne sig op til noget som helst – heller ikke selv om der er VM i kortbane om et par måneder.

Så der har naturligvis været gisninger om, hvorvidt 28-årige Pernille Blumes karriere måske allerede var ved vejs ende.

Men den teori kan sportschef i Dansk vømmeunion, Lars Robl, slå ned.

Foto: PATRICK B. KRAEMER
Vis mere

»Pernilles fokus er 100 procent på OL i Paris 2024. Hun er ikke med ved VM i kortbane i Australien til december, men der er ikke tale om karrierestop eller noget,« understreger sportschefen.

Han fortæller, at Pernille Blume selv står for at time sin form, så hun kan stå knivskarpt, når OL skydes i gang i den franske hovedstad om små to år.

»Hun er i vandet – på sin egen måde, kan man sige. Pernille er jo en atlet med en helvedes masse erfaring – undskyld mit sprog. Hun ved lige nøjagtigt, hvordan hendes forberedelse skal skrues sammen. Alle atleter er forskellige og reagerer jo forskelligt.«

»Pernille har brug for den her pause for at kunne forberede sig optimalt frem mod Paris. Og det rum har hun fået – fordi atleter på det niveau har en fornemmelse af, hvad der er rigtigt for dem. Nogle skal have pauser, og andre kan hoppe i bassinet lige efter et OL.«

Lars Robl forventer dog, at danskerne kan opleve Pernille Blume i konkurrence på den anden side af nytår.

»Pernille er af en speciel støbning, og hun svømmer de korte distancer, så der er ingen tvivl om, at hun nok skal være der, hvor hun skal være formmæssigt, når vi når sommeren 2024. Men selvfølgelig skal vi se hende i konkurrence i løbet af 2023, og det kommer vi også til,« lyder det fra sportschefen.