Da FC København i går 'stjal' en nøglemedarbejder fra Malmö FF, fik det nettet til at koge.

FCK-træner Ståle Solbakken lukkede i går det hul, som fyringen af mangeårig fysisk træner Anders Storskov efterlod i form af ansættelsen af engelske Ben Rosen.

Rosen har i de sidste seks år arbejdet i den svenske traditionsklub (og på det danske landshold), og det vækker alt andet end varme følelser i Malmö FF-fanlejren, at den 30-årige fysiske træner er skiftet til FCK, som mange MFF-fans har et meget anstrengt forhold til.

  • 'Tak for ingenting. Aldrig savnet, altid glemt.'
  • 'Hvis du havde elsket klubben, så havde du ikke lavet det forbudte skifte.'
  • 'Held og lykke i dit privatliv, men ikke i dit professionelle liv.'
  • 'Tak – og til helvede med dig.'
  • 'Du får ikke så meget som et forbandet tak herfra.'
  • 'Kakkerlak.'

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Sådan lyder nogle af de mange vrede og skuffede kommentarer fra MFF-fans på Twitter, da den svenske klub annoncerede nyheden i går. Og så er de grimmeste kommentarer ikke engang taget med.

Men hvorfor al den vrede over, at en for offentligheden i det store hele anonym medarbejder i staben omkring holdet skifter til en konkurrent?

Foruden det geografiske aspekt – to storklubber i to store 'nabo'-byer – kan den vigtigste årsag til, at Malmö FF-fans har det svært med FCK, spores tilbage til en episode i en Royal League-kamp i 2005 i Parken.

Her tog uniformeret politi og civilklædte betjente knipler i brug over for en gruppe Malmö-fans på tribunen. Efter kampen fastholdt FCK's daværende bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, at Malmö FF-fansene selv var skyld i urolighederne, hvilket ikke faldt i god jord hos svenskerne.