Svenske journalister skyder med skarpt og løfter sløret for det norske kongepars negative holdning overfor svigerdatteren Mette-Marit, da hun først blev præsenteret for familien.

- Mette-Marit havde alt andet end en pletfri fortid. Stofmisbrug og nøgenbilleder fik kong Harald og dronning Sonja til at se rødt, skriver hofreporter Johan T.Lindwall i den svenske tabloidavis Expressen om kongeparrets første bekendtskab med den enlige mor, der siden skulle hen og blive deres svigerdatter.

- Da de senere lærte hende at kende så ændrede det sig. Men mange var i tvivl i starten, supplerer redaktør på den svenske udgave af ugebladet Se&Hør Trond Stensåsen til avisen.

Med disse udtalelser kaster den svenske hofreporter benzin på et bål, der har ulmet i den sidste uge. Flere svenske hofreportere sammenligner nemlig den svenske prins Carl Philips forhold til den 25-årige reality-deltager og nøgenmodel Sofie Hellqvist med det som den norske kronprins Haakon dengang indledte med Mette-Marit.

Den svenske forfatter Herman Lindquist sørgede nemlig behændigt for at dreje opmærksomheden over på det norske kongehus ved at beskylde kronprinsesse Mette-Marit for at have været narkoman før hun blev en del af kongehuset.
 
- Mette-Marit var enlig mor og narkoman og kronprinsens familie blev fuldstændigt chokerede. Men Haakon sagde, at hvis han ikke fik hende ville han frasige sig tronen. Mette-Marit blev sendt til USA for at blive repararet og poleret. Da hun kom tilbage var hun prinsessemateriale, skriver han i sin bog 'Victoria - Dronning med tiden', der fokuserer på den svenske kronprinsesses liv. 

Disse anklager har dog rejst et ramaskrig fra flere kilder, der mener, at Hermann Lindquist er utroværdig i sine beskyldninger. Det norske kongehus har da heller ikke ønsket at kommentere de svenske påstande.

- Vi kommenterer ikke de urigtige påstande om de kongelige som præsenteres i udenlandske medier, siger kommunikationschef Sven Gj. Gjeruldsen til den norske netavis Side 2. 

Andre læser også