Miljøminister Pia Olsen Dyhr (SF) måtte på samråd bl.a. forklare, hvorfor ulvene dropper Sønderjylland.

Hvad er det med de ulve? De kommer efter sigende vandrende fra både Tyskland og Polen og slår sig ned i Midtjylland. Men hvordan kan det så være, at der ikke er en eneste af dem, der har valgt at slå sig ned i Sønderjylland?

Det var blot et af mange spørgsmål, som fungerende miljøminister, Pia Olsen Dyhr (SF) måtte svare på, da hun i går var indkaldt til samråd om ulve i Danmark.

Det var Venstres Esben Lunde Larsen, der på vegne af Landdistriktsudvalget, havde kaldt ministeren i samråd.

- Har det undret ministeren, at der ingen ulve er sporet i region Sydjylland? Jeg mener, vi kan vel blive enige om, at ulve ikke kan flyve, spurgte Esben Lunde Larsen.

Han er selv valgt for Venstre i Ringkøbing-Skjern, hvor myterne om ulvene trives i bedste velgående: At ulvene måske er fragtet til midtjylland af tyske miljøaktivister og lukket ud i nattens mulm og mørke.

At der findes lokale krybskytter, der vil ulvene til livs. Og at en dansk læge kender til historien om en ulv i Sverige, der bortførte en pige og aldrig kom tilbage med hende.

Esben Lunde Larsen kalder det rygter, men han ville gerne høre ministerens svar, og det fik han.

- Alt tyder på, at ulven er en strejfer. Der er intet, der tyder på, at der er tale om udsatte ulve. Jeg tror ikke, at de flyver henover Sønderjylland, men de finder de bedste forhold i det midtjyske, siger Pia Olsen Dyhr.

Det fik dog Venstres udvalgsformand, Hans Christian Schmidt til at spørge, hvad de bedste forhold for ulven er.

- Vi har jo fået oplyst at ulve lever af vildsvin, og vi ved jo godt, hvor de lever, undrede Hans Christian Schmidt sig. (Der er registreret adskillige vildsvin i det sønderjyske område, red.)

Venstres Annie Mathiesen, der selv er valgt i det midtjyske, kunne dog godt forstå ulvenes prioritering.

- Jeg er da sikker på, at det er, fordi der er noget helt særligt, der tiltrækker dem i Midtjylland, siger Annie Mathiesen med et smil.

Miljøminister Pia Olsen Dyhr fortalte i øvrigt, at der er nedsat et ekspertudvalg, der vil komme med et forslag til en ulve-plan i slutningen af 2013. Indtil da vil folk, der mister deres grise, får, geder og kalve til ulvene få økonomisk kompensation. Det kræver blot, at husdyrene er forsvarligt indhegnede på almindelig vis, og at det kan dokumenteres, at det er en ulv, der har været skurken.