Lyt til artiklen

Vi bor sammen på Østerbro, siger Thorning. - Han bor i Schweiz, siger Thorning.

Helle Thorning-Schmidt har svært ved at blive enig med sig selv om, hvorvidt hendes mand, direktør Stephen Kinnock, bor på Østerbro sammen med hende - eller i en lille lejlighed i Schweiz.

På hjemmesiden www.s-dialog.dk fremgår det under afsnittet 'Helle privat', at 'Helle Thorning-Schmidt er gift med Stephen Kinnock, og sammen har de to døtre, Johanna og Camilla. Familien bor på Østerbro i København'.

For familien har det i årevis været vigtigt - for at demontere kritik af, at Helle Thorning-Schmidt ikke både kan være alenemor og kandidat til posten som statsminister - at give alle det indtryk, at Stephen Kinnock meget ofte var hjemme i Danmark.

Helle Thorning-Schmidt har selv i interview med B.T. sagt, at han er 'hjemme hver weekend' - og at han 'nogle uger hopper på flyet hjem til København om torsdagen for at få mere tid til familien'.

Et kendt ansigtTil dagbladet Politiken har hun fortalt, at han er i 'Genève fire-fem dage om ugen', men fra torsdag og resten af weekenden 'overtager Stephen Kinnock' hjemmet på Østerbro.

- Jeg er et kendt ansigt i SuperBest på Østerbrogade, har Kinnock fortalt Politiken i juli 2009, mens han til Børsen i april 2009 sagde:

- Vores hjem er helt og aldeles her på Østerbro. Jeg nyder at komme hjem til vores base i København, som er et trygt og levende sted med megen familie og venner.

Men i dag lyder der altså andre toner.

Helle Thorning har det seneste døgn betonet, at hendes mand 'bor og arbejder' i Schweiz - og er hjemme 'de fleste weekender', men ikke alle. Og de torsdage, hvor han 'lige hopper på flyet', er der meget få af.

Ingen besøg om torsdagenMed god grund. En weekend er i Skats optik tre dage - så bruger han 50 weekender om året i Danmark, koster det 150 skattedage. Og familien skal, uanset hvordan skattereglerne i øvrigt fortolkes, holde sig klart under de 180 dage.

Antager vi, at Kinnock er i Danmark 50 weekender om året og holder tre ugers sommerferie i landet, er grænsen på de 180 dage stort set nået, og Stephen Kinnock må blive i Schweiz i juleferien, påskeferien, pinseferien og i forårets mange øvrige helligdage.

Og besøg om torsdagen? Det er udelukket.


LÆS MERE I B.T. TORSDAG: - Skatteekspert. Du rodder rundt med reglerne, Helle - Helle Thorning-Schmidt: Det er helt tilfældigt - Andre med skatteforhold som Stephen Kinnock rippes af Skat - Kendte på venstrefløjen: Pung ud Helle og Steven