____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er udeblevet fra en række vigtige møder i Europa-Parlamentet, hvor debatten om parlamentets flyttecirkus har været på dagsordnen.

I modsætning til, hvordan han selv beskriver sin indsats, viser afstemningslister og mødeprotokoller, at han sjældent er til stede i parlamentet i Bruxelles, når spørgsmålet om parlamentets hyppige rejseri mellem Bruxelles og Strasbourg er på tapetet.

Morten Messerschmidt har ellers gjort kampen for at stoppe EU’s rejsecirkus til sin mærkesag.

Da han 5. januar i DR’s udsendelse ’Europa lige nu’ blev spurgt om, hvad det vigtigste var han havde bedrevet i 2013, lagde han ikke fingre imellem.

- Noget af det vigtigste, selv om vi ikke er i mål endnu, er opgøret med flyttecirkusset, sagde han og forklarede, at han havde ’arbejdet meget hårdt’ med at samle et markant flertal for at få det stoppet.

 - Jeg er næstformand i Forfatningsudvalget og været med i en gruppe, der har skrevet en rapport. Med en brite som jeg har været tæt på, Ashley Fox, og en tysker Gerald Häfner, som har stået i spidsen for rapporten. Men skyggeordførerne har været med helt inde i maskinrummet i forhold til denne rapport. Det har været et hårdt opgør, særlig med franske MEPer, men det er lykkes godt, sagde han til radioprogrammet, der blev sendt på P1.

Ved et nærmere eftersyn viser det sig imidlertid, at man ikke kan finde tegn på, at han har bidraget til den rapport, som han selv kalder sit vigtigste arbejde i 2013.

Han har ikke stillet et eneste af de 124 ændringsforslag, der er blevet stillet af medlemmerne af Forfatningsudvalget.

Da udvalget 8. juli 2013 behandlede første udkast til rapporten, var han ikke til stede.

Han deltog heller ikke, da udvalget 17. september 2013 forhandlede om de 124 ændringsforslag. På samme møde var en anden rapport, som han selv var hovedordfører også på dagsordenen. I mødereferatet er det noteret, at han har meldt afbud, og at Ashley Fox tog over.

Da udvalget 26. september behandlede syv kompromisforslag, stod hans stol tom.

Derimod mødte han op ved den endelige afstemning om rapporten 14. oktober.