Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det har kostet fagforbundet 3F næsten 150.000 kr. at hyre den konservative toppolitiker Henriette Kjærs mand Erik Skov Pedersen til at stå for en annoncekampagne.

B.T. kan i dag afsløre, at 3F i efteråret 2003 hyrede Erik Skov Pedersens medierådgivningsfirma Strategikompagniet A/S til at føre en annoncekampagne for bedre lønforhold til udenlandske søfolk på danske skibe.

Aftalen gik ud på, at Erik Skov Pedersen som direktør og ejer af Strategikompagniet A/S fik penge til at stå for udviklingen af annoncerne og få dem trykt i landets aviser.

Pengene blev væk


Men aftalen blev en dyr fornøjelse for 3Fs medlemmer.

En stor del af pengene blev aldrig nogensinde brugt på annoncer i aviserne, men er i stedet forsvundet.

3Fs advokat Christian Riewe fra Advokatfirmaet Bjørst oplyser, at 3F pludselig blev kontaktet af Strategikompagniets samarbejdspartnere, der stod og manglede 148.591 kr., som var betalt til aviser for at indrykke annoncer. En opgave, 3F altså havde betalt Erik Skov Pedersens firma for at sørge for.

- De penge, 3F havde indbetalt til Strategikompagniet, var ikke gået til at betale annoncerne, og 3F var nødt til at udrede de skyldige beløb til det bureau, som har stået for indrykningen i medierne via Strategikompagniet, siger Christian Riewe til B.T.

Møde om pengene


Christian Riewe indkaldte 17. februar 2005 til et møde om de forsvundne penge. Skovs partner i Strategikompagniet, Simon Pihl Sørensen, dukkede op til mødet, og han lovede, at pengene nok skulle blive betalt tilbage.

- Jeg oplyste over for Simon Pihl Sørensen, at Strategikompagniet manglede at betale 148.591 kr. Vi bliver enige om, at beløbet var korrekt, og han undskyldte med, at det var en fejl, og de ville betale beløbet tilbage inden for en uge, men inden der var gået en uge, blev Strategikompagniet erklæret konkurs, og da der ingen penge var i boet, måtte vi erkende, at pengene var tabt. Jeg aner ikke, hvad pengene er brugt på, siger Christian Riewe.

Skov alene om 3F-kontakten


Simon Pihl Sørensen fortæller til B.T., at det var Erik Skov Pedersen, der alene stod for kontrakten med 3F.

- Jeg kan godt huske sagen, men det var Erik Skov Pedersen, der indgik aftalen og han må vide, hvad der er sket med pengene, siger han.

Erik Skov Pedersen var i halvfemserne magtfuld pressechef i De Konservative, og det er igennem sit store politiske netværk, at han fik kontrakten med 3F i hus. Det var nemlig den tidligere spindoktor for Poul Nyrup, Billy Adamsen, der som daværende kommunikationschef i 3F sørgede for, at Erik Skov Pedersen skulle have den lukrative opgave.

- Billy Adamsen mente, at Erik Skov Pedersen ville være den helt rigtige til at stå for kampagnen, så det stolede vi på,« siger Henrik Berlau, formand for 3Fs Transportgruppe.

Erik Skov Pedersen, du blev betalt af 3F for avisannoncer tilbage i 2004. Hvad blev der af pengene? - Strategikompagniet gik konkurs, og alle penge var indbetalt hertil, hvilket også fremgik af kurators arbejde med selskabet og afslutningen af konkursboet i 2006, skriver han i en sms til B.T.

tnk@bt.dk, lfo@bt.dk

Andre læser også