Det var på Abildgårdskolen i Vollsmose, at der fredag blev delt propagandamateriale ud.
Det var på Abildgårdskolen i Vollsmose, at der fredag blev delt propagandamateriale ud. Foto: Sonny Munk Carlsen

Løbesedler fra den ekstremistiske organisation Hizb ut-Tahrir blev fredag morgen delt ud foran en folkeskole i Odense. Nu har skolelederen meldt episoden til politiet.

Børn, der går i folkeskole, skal ikke blive mødt af ekstremistisk propaganda, når de møder i skole. Det mener skoleleder Allan Feldskou fra  Abildgårdskolen i Odense-bydelen Vollsmose, der derfor blev temmelig overrasket, da en elev fredag morgen kom op på kontoret  og fortalte, at mænd havde delt løbesedler ud fra den ekstremistiske organisation Hizb ut-Tahrir foran skolens hovedindgang. Det skriver fyens.dk

Har du oplevet, at dit barn kom hjem med sådan en løbeseddel, så tip BT på 1929@bt.dk

»Børn, der går i folkeskolen, skal selvfølgelig ikke møde nogen former for propaganda-materiale, når de kommer i skole. Det er helt uhørt, at man kan finde på at stille sig op foran skolen og dele sådan noget ud. Det er nogle holdninger og synspunkter, som vi på ingen måde kan acceptere og kun kan tage afstand fra,« siger Allan Feldskou til fyens.dk.

Episoden har gjort ham så harm,  at han efterfølgende har meldt sagen til politiet.

Ifølge skolelederen blev eleverne mødt af fire mænd, der delte sedlerne ud. Budskabet på løbesedler var et angreb på TV2-dokumentaren "Moskéerne bag sløret", og formålet med var at  advarer muslimer mod at gå på kompromis med Islam og sharialoven.

Allan Feldskou kalder det helt uhørt, at der på den måde deles propagandamateriale ud til skolebørn. Han understreger over for fyens.dk, at det ikke kun er Hizb ut-Tahrir, der ikke er velkommen foran skolen, men at det også gælder andre organisationer.

Grimhøjmoskeen

Fyns Politi bekræfter overfor fyens.dk, at man har modtaget en anmeldelse i sagen, og at der er uddelt løbesedler fra Hizb ut-Tahrir. Ifølge politiet skulle samme slags løbesedler også være blevet smidt i flere postkasser i Vollsmose fredag formiddag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.