Begavede studerende slipper af med depressioner og andre negative følelser, hvis de slipper aggressionerne løs til heavy metal.

Høj, hård, aggressiv musik er vejen frem, hvis man skal afreagere. Musikken virker nemlig forløsende for folk, der er under hårdt pres og i farezonen for depressioner. det skriver Dato mandag.

Engelske forskere har undersøgt begavede elever i alderen 11 til 18 år, og resultaterne viste, at de unge, der ofte var under et ekstra pres, brugte musikken til at koble af med.

- På den måde er det muligt at glemme presset over at være begavet og talentfuld i en periode ved hjælp af musik. En af eleverne sagde, at begavede elever muligvis er underlagt et større pres end deres jævnaldrende, og de bruger derfor musik til at komme af med de negative følelser, siger Stuart Cadwallader til sciencedaily, der sammen med professor Jim Campbell fra Warwick University, står bag undersøgelsen.

Eleverne i undersøgelsen var ikke nødvendigvis fan af heavy metal musik, men brugte alligevel den aggressive musik til at stresse af med. Det forstår musikanmelder Steffen Jungersen godt.

- Det er klart, at heavy metal er godt at afreagere til. Det er jo på grund af kraftudtrykket. Men alle former for musik er jo en form for afløber og udløsning, der er bare forskel på graden af stimulering, siger Steffen Jungersen.

Det er dog ikke kun heavy metal, der fungerer som terapi.

Musikkens virkning på følelserne har længe været et terapeutisk værktøj.

-Musik er det samme som sprog. Det skaber følelser, og man er bliver forført af musikken, som man kan blive mødt og afledt i. Det karakteristiske er, at der ikke er nogen enstydig betydning. Der er meget større rum for, at den enkelte kan tolke det, siger Inge Nygaard Pedersen, leder af Musikterapiklinikken.

Børn bliver nemlig meget tidligt påvirket af musikkens evner til at berolige.

- Der er en grund til, at man bruger vuggesang. Man bliver kærtegnet af musikken uden at blive fysisk berørt, siger Inge Nygaard Pedersen.