Aqua er ved at generobre Australien på deres comeback-turné 'Megalomania Tour'. Kort før afrejsen fik Lene Nystrøm lungebetændelse, men hun har ikke tænkt sig at aflyse ét eneste af de udsolgte shows down under. Her ses hun på hjemmebane i Danmark for fuld knald ovenpå manden og Aqua-partneren Søren Rasteds piano (arkivfoto).
Aqua er ved at generobre Australien på deres comeback-turné 'Megalomania Tour'. Kort før afrejsen fik Lene Nystrøm lungebetændelse, men hun har ikke tænkt sig at aflyse ét eneste af de udsolgte shows down under. Her ses hun på hjemmebane i Danmark for fuld knald ovenpå manden og Aqua-partneren Søren Rasteds piano (arkivfoto). Foto: Camilla Rønde

Aqua aflyser ingen australske shows, selvom Lene er syg og på penicillin.

- Lene er en sej sangerinde, siger Aquas tourmanager Anders Nørgaard fra Brisbane til bt.dk i dag.

Kort tid før Aquas afrejse til Kænguru-land søndag blev bandets front-sanger ramt af en heftig lungebetændelse.
Men trods diagnosen, valgte Nystrøm alligevel at tage om på den anden side af jorden, sammen med sin mand Søren Rasted, samt gruppens to andre medlemmer Rene Dif og Claus Norén.

Normalt er lægernes råd, at man skal have godt med hvile og ro, når man har lungebetændelse. Medicinsk behandles sygdommen med en kraftig omgang penicillin.

Sveinur Lene Nystrøm


Lene Nystrøm valgte åbenbart at ignorere første del af lægernes råd, men gik straks i gang med en antibiotika-kur.

- Ja, det er rigtigt, at Lene er på penicillin, og derudover sørger vi for, at hun får den hvile, hun skal have og nogle pauser ind i mellem, fortæller Anders Nørgaard fra Brisbane, hvor Lene i går aftes (australsk tid) gik på scenen med resten af det originale Aqua.

Var ret nervøse

- Vi har selvfølgelig alle været ret nervøse for,  om hun kunne klare det, men hun er så sej. Der var næsten udsolgt, og det var et show med Lene i topform, i en sal, der næsten var udsolgt, siger Anders Nørgaard.

Ifølge tourmanageren er Lene Nystrøms stemme helt intakt, og Aqua slog seer-rekorder, da de gik på australsk morgen-tv med et rent akustisk show mandag.

Lene Nystrøm


- Australske Kanal 7 fortalte os, at de aldrig har haft så gode ratings (seertal) i år, som da Aqua optrådte i morgenshowet Sunrise.

I morgen optræder Aqua ved en udsolgt koncert i Brisbane, og derefter fortsætter turen blandt andet til Coolangatta, Adelaide, Perth, Melbourne og Sydney.

I alt 11 koncerter, der stort set alle er udsolgte på forhånd.

Regner med et brag i Sidney

I Sydney skal det danske popband spille for 5.500 frådende fans, mens de samme dag igen optræder på nationalt morgen-tv med endnu et akustisk show.

- Lene er ved godt mod, og vi regner med at koncerten i Sydney bliver et brag af et show. Indtil nu har arrangørerne været meget glade. Ham i Brisbane sagde, at de aldrig havde haft så mange skrigende fans til en koncert før. Så vi glæder os, siger Anders Nørgaard til BT.

Turen til Australien er bandets første optræden udenfor Skandinavien siden comeback-albummet Megalomania.

Oprindeligt var der planlagt fem australske shows, men turen blev hurtigt udvidet til 11 koncerter plus diverse tv-shows og presse-møder.

Mest succesfulde

Aqua er det mest succesfulde danske popband nogensinde. De har ligget på både den engelske, japanske og amerikanske top 10, og har til dato solgt mere end 30 millioner albums og singler.

I årene efter deres internationale gennembrud i 1997 med 'Barbie girl' turnerede de over det meste af kloden. Blandt andet Europa, Asien, Australien, Canada og Storbritannien.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.