Lukkede teatre og spillesteder som følge af coronakrisen kan føre til tomme kistebunde hos mange af landets musikere, der mister store indtægter.

Det vil DR nu afhjælpe. DR har nemlig besluttet, at man den næste tid vil spille markant mere dansk musik på P3 og P4.

'I dag spiller DR cirka 49 procent dansk musik på de to store musikkanaler P3 og P4. Fra onsdag vil procenten være sat op til 80 procent på begge kanaler,' skriver DR i en pressemeddelelse.

Dermed kan DR være med til at holde hånden under mange danske musikere.

For jo oftere deres numre spilles i radioen, des flere penge får de.

Hver gang en radiokanal spiller musik, får sangeren og sangskriveren betaling via non-profitorganisationen Koda, som stationerne har en aftale med.

DRs udmelding kommer kun få dage efter, at den kendte musikproducer Pilfinger, der lyder det borgerlige navn Lasse Kramhøft, opfodrede DR til det samme i et instagramopslag.

»Det behøver ikke være hundrede procent dansk musik, men hvorfor ikke smække lidt mere dansk på playlisterne? Chris Brown, Rihanna, Bruno Mars og Billie Eilish skal nok komme igennem krisen,« uddybede han efterfølgende overfor B.T.

Og den opgave har DR altså nu valgt at tage på sig.

'DR har som en helt central del af sin samfundsopgave at understøtte dansk kultur. Det er mere nødvendigt nu end nogensinde at løfte denne opgave, da store dele af de øvrige danske kulturinstitutioner er lukket ned på grund af corona,« udtaler Anette Kokholm, der er radiochef i DR, i pressemeddelelsen.

Tiltaget på P3 og P4 starter på onsdag og varer foreløbigt de kommende to uger.

Også på P8 Jazz vil der blive spillet markant mere dansk musik.