Det er ikke kun indbrud i private hjem, som politiet holder et særligt øje med i julen. Dagene mellem jul og nytår er i år højsæson for gaderøverier. (Arkivfoto)
Det er ikke kun indbrud i private hjem, som politiet holder et særligt øje med i julen. Dagene mellem jul og nytår er i år højsæson for gaderøverier. (Arkivfoto) Foto: Scanpix
I dagene mellem jul og nytår bliver de københavnske gader hærget af en række gaderøverier. 3. juledag var der fire tilfælde af gaderøverier.

Natten til fredag var Hovedstaden endnu engang hjemsøgt af en række gaderøverier, hvor tilfældige ofre blev truet med kniv til at udlevere telefoner og kontanter.

- Det er næsten for nemt, når folk går og vifter med deres iPhone på åben gade. Det gør man jo, når man går og tale i telefon på gaden, fortæller den centrale vagtleder ved Københavns Politi, John Hansen, til bt.dk.

Seks gaderøverier


Alene natten til fredag måtte politiet rykke ud fire gange i forbindelse med gaderøverier, hvor en gruppe gerningsmænd havde passet et tilfældigt offer op og truet vedkommende til at aflevere sine værdier.

Heldigvis kom ingen af ofrene noget til fysisk. En enkelt fik dog et knytnæveslag i ansigtet.

I et enkelt tilfælde lykkedes det dog politiet at fange gerningsmændene på fersk gerning.

- De kom simpelthen løbende om et gadehjørne med forurettedes jakke, da en patrulje kom forbi, og så var det bare et spørgsmål om at løbe dem op, fortæller vagtchefen.

De to blev anholdt og fremstilles senere fredag i dommervagten i København.

Natten til torsdag havde Københavns Politi seks sager med ofre, der var blevet truet på åben gade eller på anden vis havde fået stjålet deres værdier.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.