Midt- og Vestsjællands Politi fik lørdag has på tre polakker med en bil fyldt med tyvekoster.

De tre mænd på 33, 39 og 42 blev spottet af handlende ud for Føtex ved Roskilde Station, hvor de opførte sig så mistænkeligt, at der blev ringet til politiet klokken 12.42.

Første patrulje på stedet gennemsøgte polakkernes bil uden at finde noget, men så kom en anden patrulje, der gik grundigere til værks.

Godt gemt under vognen, under sæder og i andre af bilens skjulte hulrum åbenbarede sig masser af tyvekoster og en bestillingsliste med mere end 80 varehuse, tyvene tilsyneladende skulle rundt og besøge.

Politiet mener, at tyvene har brugt de såkaldte 'russerposer' til tyverierne. Det er tasker eller poser foret med f.eks. aluminiumsfolie, så butikkernes alarmsystemer ikke kan opfange, at der bliver ført varer ud af butikken.

- Der er meget mere af den slags, end man tror. Og de er langt snedigere, end man kan forestille sig, siger vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi om lørdagens fangst.

Tyvene går typisk efter ting som parfume og barberblade, der kan omsættes til en høj pris, men ikke fylder så meget, når de skal stjæles. Og det var også sådan nogle ting, der blev fundet i polakkernes bil i Roskilde.

De tre tyve fremstilles i grundlovsforhør i Holbæk søndag formiddag.