Lyt til artiklen

Københavns Vestegns Politi oplyser, at de har anholdt en mand, der sættes i forbindelse med en drabssag.

Det sker præcis en uge efter, at en mand, der var sidst i 20erne, blev dræbt ved etagehusene på Brøndby Nord Vej.

»Vi har anholdt en yngre mand i forbindelse med drabet 17. november i Brøndby,« oplyser Claus Buhr, der er kommunikationsansvarlig ved Københavns Vestegns Politi, til B.T.

Den anholdte bliver fremstillet i et grundlovsforhør senere torsdag ved Retten i Glostrup.

Her vil anklagemyndigheden begære lukkede døre.

Den dræbte blev ramt af skud foran denne sølvgrå Volvo. Her ses politiet arbejde ved gerningsstedet, hvor der ligger en McDonald's Happy Meal i forruden.
Den dræbte blev ramt af skud foran denne sølvgrå Volvo. Her ses politiet arbejde ved gerningsstedet, hvor der ligger en McDonald's Happy Meal i forruden.
Vis mere

Politiet modtog en anmeldelse om skud omkring 14.30-tiden 17.november.

Flere vidner har fortalt til B.T., at de hørte en byge af skud, der blev affyret på parkeringspladsen mellem bygningerne i lejlighedskomplekset.

Ved siden af en af gårdens affaldscontainere lå en livløs mand. To gårdmænd forsøgte at give ham hjertemassage, indtil politi og ambulance ankom til stedet.

Få øjeblikke efter skyderiet så samme vidner en koksgrå Skoda Octavia køre fra stedet.

»Det er fortsat sådan i efterforskningen, at vi vurderer, at der er tale om en målrettet handling. Det er en overlagt og kynisk forbrydelse. Vi vurderer, at der ligger noget planlægning bag.«

»Til det kan jeg sige – og jeg kommer det ikke nærmere end, at det svarer ikke i uvæsentlig grad til den type drab, vi tidligere har set begået af gerningsmænd fra kriminelle miljøer. Den omstændighed indgår selvfølgelig i efterforskningen, men vi forholder os også til andre hypoteser,« fortalte vicepolitiinspektør Peter Malmose fra Københavns Vestegns Politi til B.T. tirsdag.

Likvideringen af manden, der er i slutningen af 20erne, fandt sted på toårsdagen for et brutalt dobbeltdrab i Kalundborg.

Ifølge B.T.s oplysninger var den nu dræbte fra gårsdagens skyderi kortvarigt sigtet i sagen fra Kalundborg. Hvad han var sigtet for, fremgår ikke, men påtalen mod ham blev opgivet.

Opgøret i Kalundborg trak tråde til en konflikt mellem den forbudte bande Loyal To Familia (LTF) og Sydkystgruppen. I juni i år blev fem mænd idømt livstidsdomme for skyderiet i Kalundborg. Fire af dem er tilknyttet LTF, mens den sidste har forbindelse til en lokal bandegruppering i Kalundborg.