Fredag kom det frem, at det danske racer-håb Frederik Vesti skal køre det prestigefulde løb i Macau i Formel 3.

Og den nyhed kan gå hen at blive en regulær lækkerbisken for danske motorsportsfans.

For i Formel 3 befinder sig allerede en dansker i feltet, nemlig stortalentet Christian Lundgaard.

Den danske Renault-junior er på forhånd én af favoritterne i løbet, men nu risikerer han kamp fra landsmand Frederik Vesti.

Christian Lundgaard og Frederik Vesti banker sammen i gadeløbet i Macau midt i november måned.
Christian Lundgaard og Frederik Vesti banker sammen i gadeløbet i Macau midt i november måned.
Vis mere

For selv om Frederik Vesti kommer med på et afbud fra inderen Jehan Daruvala, så bliver det i én af feltets bedste biler, den 17-årige dansker stiller til start.

»At få lov igen at køre Macau er det vildeste. Men det er endnu vildere, at det bliver for mit nuværende team Prema. Jeg har fået en mulighed, der kom ind fra sidelinjen,« siger Frederik Vesti til B.T.

Frederik Vesti har endnu ikke kørt et løb i den internationale Formel 3-serie, men blev suveræn mester i den europæiske Formel 3 i år, hvor han også kørte for Prema-teamet.

I Macau, som er det uofficielle VM for Formel-biler, kommer han til at dele garage med Ferraris to akademikørere Marcus Armstrong og Formel 3-mesteren, hyperhurtige Robert Swartzman.

Frederik Vesti får chancen for F3s bedste team i Macau, hvor han kan komme i kamp mod Christian Lundgaard. (pressefoto)
Frederik Vesti får chancen for F3s bedste team i Macau, hvor han kan komme i kamp mod Christian Lundgaard. (pressefoto)
Vis mere

»At skulle op mod - og allermest at skulle være i team med verdens pt. to bedste Formel 3-kørere - er den allerstørste motivation. Marcus Armstrong og Robert Swartzman har flere års erfaring i Formel 3. Jeg kommer med kun to testdage i bagagen fra Valencia forleden, som indrømmet var en udfordring særligt den første dag,« fortæller Frederik Vesti.

Han understreger, i hvert fald udadtil, at duellen med Christian Lundgaard ikke er noget, han fokuserer på.

»Jeg ser ikke nogen af mine konkurrenter anderledes eller som noget specielt. Fokus er 100 procent på mig selv, og jeg glæder mig så meget til løbet,« siger Frederik Vesti.

Mens Frederik Vesti ikke umiddelbart køber ind på præmissen om 'danskerkampen' mod Christian Lundgaard, så kan hans danske kollega godt se det sjove i situationen.

Christian Lundgaard jagter det, der vil være karrierens største sejr i Macau. (pressefoto)
Christian Lundgaard jagter det, der vil være karrierens største sejr i Macau. (pressefoto)
Vis mere

Det fortæller Christian Lundgaard til B.T.

»Det første gang vi (Vesti, red.) kører mod hinanden i en Formel-bil. Men det er altså en udfordring for mig selv bare at komme til Macau og køre,« siger han og fortsætter:

»Men om det er en japaner, dansker eller amerikaner er jeg ligeglad med. Men det bliver da interessant (med Vesti, red.), og jeg tror da, at det gør det lidt sjovere at se på hjemmefra, og det er selvfølgelig fint.«

Christian Lundgaard er selv fortrøstningsfuld i forhold til egne chancer på bybanen i Macau, som altid giver tætte og voldsomme løb, når de potente biler banker rundt i gaderne.

»Efter vores seneste test i Valencia fik teamet og jeg fikset nogle af de ting, jeg har haft problemer med i år. Jeg tror derfor, at vi kommer til at være stærke, så jeg fokuserer på at få teamet fremad. Jeg fokuserer ikke på andet (Vesti, red.). Det er det vigtigste løb i år og det sværeste,« siger Christian Lundgaard.

Løbet i Macau køres 14-17. november.