Den danske producer og popstjerne Søren Rasted har igennem hele december drukket sig godt og grundigt stiv på tv - og trods en glorværdig musikkarriere gennem de seneste årtier, har han pludselig opnået en berømmelse, han ellers ikke har oplevet længe.

Det fortæller han til tv2.dk.

Søren Rasted og tv-værten Anders Breinholt har drukket sig igennem december måned i 'Natholdets Julekalender' på TV 2 Play, hvor de under kyndig ledelse af ølentusiast Carsten Berthelsen smager på julens 24 bedste bajere, som de herefter rangerer.

Selvom afsnittene er drysset ud over hele december som enhver anden julekalender, er 'Natholdets Julekalender' optaget på én eftermiddag. Derfor er seerne vidner til, hvordan de tre hovedpersoner i løbet af få timer og mange øl bliver mere og mere fulde for rullende kameraer.

Det betyder, at Søren Rasted efter eget udsagn bliver så fuld, at han ikke husker noget som helst fra afsnit 22 og frem til juleaften - kun at de begynder at synge, fortæller han til TV 2 og tilføjer, at han siden har haft kalenderen til gennemsyn i ædru tilstand og kan konstatere, at han både bøvser, prutter og siger lummerheder undervejs.

»Det er selvfølgelig pinligt, og jeg afbryder, står og griner og siger dumme ting, men der er ikke nogen af os, der står tilbage og ligner en idiot. Der er orden i sagerne, selvom det stikker af,« siger han til tv2.dk.

Alligevel fortryder han ikke sin medvirken i den kontroversielle kalender. Den har nemlig givet ham en fornyet berømmelse.

Søren Rasted kan således ikke gå i supermarkedet eller stå og vente på en kaffe i disse dage, uden nogen kommer op og fortæller ham, hvor sjov han er i TV 2-kalenderen. Faktisk har han ikke fået så meget respons på noget andet i nyere tid, fortæller han.

Foto: Casper Østergaard Vester / TV 2
Vis mere

Han har ellers et langt CV at trække på. Efter at have produceret et par dansktopsange i 80'erne og produceret soundtracket til 'Frække Frida og de frygtløse spioner' fra 1994 sammen med Claus Norreen, dannede han året efter bandet Joyspeed sammen med sidstnævnte samt René Dif og Lene Nystrøm. I år 1996 ændrede det navn til Aqua og blev en af de største danske eksportsucceser.

Gruppen blev opløst i 2001 under forberedelserne til dets tredje album, og i 2004 dannede Søren Rasted spoken word-projektet Lazyboy, som havde stor succes, men en kort levetid. Herefter dannede han popduoen Hej Matematik i 2007 sammen med sin nevø Nicolaj Rasted.

I 2008 blev Aqua gendannet for at spille en række koncerter sommeren over, men i 2011 udgav bandet sit tredje studealbum.