Det danske kronprinspar repræsenterer det danske kongehus til kroningen af kong Charles og dronning Camilla.

Men set med danske øjne kommer kroningen til at mangle en meget central figur.

I april bekræftede kongehuset over for B.T., at dronning Margrethe ikke ville deltage i kroningen på grund af en rygoperation. Og derfor er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kongehusets udsendte til kroningen.

Historisk er der et stærkt forhold mellem det danske og britiske kongehus. Men det er dronning Margrethe, der har den største tilknytning til det britiske kongehus. Det fortæller B.T.s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen.

»I det britiske kongehus er man meget glade for dronning Margrethe, fordi hun har siddet på tronen så længe. De har stor respekt for hende på grund af ancienniteten. Men det er en respekt, der er meget personligt knyttet til dronning Margrethe,« siger han.

Derfor er det spændende at se, hvilken indflydelse det har på kronprinsparrets placering til kroningen, at dronning Margrethe ikke er med, siger Jacob Heinel Jensen. For selvom der på ingen måde er dårlig stemning imellem kronprinsparret og det britiske kongehus, er der ikke det samme tætte bånd, fortæller han.

»Til dronning Elisabeths bisættelse, sad Dronningen på forreste række, fordi de to havde et meget tæt forhold. De havde kendt hinanden meget længe. Det er slet ikke det samme med kronprinsparret,« fortæller B.T.s royale korrespondent.

Derfor bliver det afgørende for kronprinsparrets placering til kroningen, hvor meget Dronningens gode omdømme smitter af på kronprinsparret.

»Det bliver meget spændende at se, om kronprinsparret bliver placeret efter dronning Margrethes rang, eller om de bliver nedgraderet. Selvom de rejser i hendes sted, er det ikke sikkert, at briterne kvitterer med samme niveau af respekt, som de har for Dronningen,« siger Jacob Heinel Jensen.

Vil du være opdateret på de store historier til kroningen, inden årtiers største royale begivenhed? Lyt til seneste afsnit af B.T.s podcast 'Kongehuset bag kulissen' herunder, eller hvor du hører dine podcasts.