Lyt til artiklen

Det skabte lidt røre, at engelsk fodbold blev udsat i kølvandet på sidste uges sørgelige nyhed om dronning Elizabeth II, der gik bort.

Kampene i de professionelle rækker kunne ikke gennemføres i respekt for dronningens dødsfald, men nu er man klar til at sparke gang i Premier League igen på fredag - i hvert fald i et vist omfang.

Det bekræfter ligaen på sin hjemmeside mandag.

Blandt andet må fans af Chelsea og Liverpool væbne sig med tålmodighed, fordi kampen fortsat er rykket, og det samme gælder Manchester Uniteds kamp mod ærkerivalerne fra Leeds søndag.

Kampen mellem Brighton og Crystal Palace kommer heller ikke til at blive afviklet, men her er årsagen en anden. Der er nemlig planlagt en strejke blandt togpersonalet, der betyder, at udeholdets fans ikke kan komme frem til kampen med offentlig transport.

Der angives ikke en officiel årsag til de nye aflysninger, men mandag 19. september stedes den afdøde dronning til hvile ved en statsbegravelse, der kræver store ressourcer fra politiet.

Runde otte starter på fredag med kampene mellem Aston Villa-Southampton og Nottingham Forest-Fulham, men alle hold skal altså ikke umiddelbart i aktion.

/ritzau/