Da Lionel Messi smuttede til Saudi-Arabien uden sin arbejdsgivers tilladelse, vidste han formentlig ikke, at det ville koste ham et enormt beløb.

Men det er ikke desto mindre virkeligheden for den 35-årige argentiner, der nu står over for en kæmpe bøde.

Sådan skriver franske RMC Sport.

Lionel Messi missede et træningspas i forbindelse med reklameturen til Golf-staten, og det kostede ham en opsigtsvækkende suspendering – og to uger uden løn.

Lionel Messi fortryder nok, at han nogensinde forlod FC Barcelona.
Lionel Messi fortryder nok, at han nogensinde forlod FC Barcelona. Foto: Christophe Ena
Vis mere

Straffen betyder, at superstjernen hverken kan spille kamp eller træne med klubben de kommende to uger. Han misser dermed kampene mod Troyes og Ajaccio i Ligue 1, men må også vinke farvel til mere end ti millioner kroner.

Lionel Messi tjener ifølge L'Équipe 40,5 millioner euro om året i PSG, svarende til knap 302 millioner kroner, før skat.

Konverterer man det til to ugers løn, lander det cirka på 1.557.692 euro – og det giver et svimlende beløb på 11,61 millioner kroner, der altså bliver trukket fra Lionel Messis løn.

Men faktisk kan det være, at den nylige verdensmester også får frataget sit såkaldte prime d'éthique – en bonus, der udløses, hvis man er tro mod klubben og dens værdier.

Den overvejer PSG nu at tage fra Lionel Messi, skriver RMC Sport, og det ville gøre beløbet endnu højere.

Men én ting er sikkert – på trods af, at den argentinske fodboldgud er milliardær, så har det været en dyrere tur end forventet.