Spanien har ganske overraskende valgt at fyre landstræneren Julen Lopetegui bare to dage før Spanien skal i aktion ved VM.

Det oplyser det spanske fodboldforbund på et pressemøde onsdag, og dermed kan man i den grad konstatere, at Spaniens optakt til VM er præget af en del uro.

Tirsdag kom det frem, at Julen Lopetegui efter VM overtager træner-tøjlerne fra Zinedine Zidane i Real Madrid efter at have stået i spidsen for det spanske landshold i de seneste to år.

Det er ifølge præsidenten for Spaniens fodboldforbund, Luis Rubiales, processen omkring Real Madrids ansættelse af Lopetegui, som er årsag til den sensationelle fyring.

»Vi har set os nødsaget til at skilel os af med landstræneren. Vi ønsker ham held og lykke. Forhandlingerne er sket uden, at fodboldforbundet er blevet informeret. Vi fik først noget at vide fem minutter før det blev annonceret. Der er en procedure, som man er nødt til at opfylde.«

Julen Lopetegui har stået i spidsen for Spanien i 20 kampe, hvor det er blevet til 14 sejre og seks uafgjorte kampe. Altså ingen nederlag. Lopetegui havde af samme årsag i maj forlænget sin kontrakt med det spanske fodboldforbund, så den løb til 2020.

»Vi arbejder på at finde en løsning for at finde ud af, hvem der skal tage over. Det vil vi informere om, når vi ved det,« siger fodboldforbundspræsidenten Luis Rubiales, som fortsætter:

»Jeg har talt med spillerne, og jeg kan garantere, at de vil gøre alt, de kan, for at vinde.«

Spaniens verdensstjerners første kamp er et nøgleopgør fredag aften mod EM-vinderne fra Portugal.