Den danske instruktør Thomas Vinterberg er gået i gang med sin næste, store Hollywood-film og på rollelisten er et af Hollywoods hotte navne.

Den belgiske skuespiller Mattias Schoenaerts, som også spillede en af hovedrollerne i Vinterbergs seneste Hollywood-film ’Far from the Madding Crowd’, skal igen samarbejde med instruktøren i den kommende film ’Kursk’, hvor han skal spille ubådskaptajn. Det skriver filmmediet Deadline.

Matthias Schoenaerts til engelsk premiere på 'The Danish Girl'. Nu skal han lave film med Thomas Vinterberg igen.
Matthias Schoenaerts til engelsk premiere på 'The Danish Girl'. Nu skal han lave film med Thomas Vinterberg igen. Foto: BEN STANSALL
Vis mere

Filmen fortæller den sande historie om en atomkraft-drevet russisk ubåd ’The Kursk’, som sank under en øvelse i år 2000, hvor 118 personer omkom. 23 besætningsmedlemmer på ubåden overlevede og ventede herefter på hjælp, mens den russiske regering først nægtede at modtage hjælp fra udenlandske regeringer.

Den belgiske skuespiller Schoenaerts har for nylig medvirket i filmen ’The Danish Girl’, hvor han spillede over for stjernerne Eddie Redmayne og svenske Alicia Vikander, som søndag vandt en Oscar-statuette for sin præstation i filmen om danske Einar Wegener, der bliver til Lili Elbe - og den første i verden til at gennemgå en kønsskifteoperation.

Mattias Schoenaerts har desuden medvirket i film som ’Smagen af rust og ben’ med Oscar-vinder Marion Cotillard, filmen ’Bullhead’ mm.

’The Kursk’ bygger på romanen ’A Time to Die’ og er skrevet af Robert Rodat, som også var manden bag manuskriptet til ’Saving Private Ryan’ og forventes at have premiere i 2017.