Lyt til artiklen

Om det var kærlighed ved første blik, hverken vil eller kan 'Gift ved første blik's grinebidderpar, Jakob og Katrine afsløre. Men at det er populært fjernsyn, viser seertallene.

Tirsdag aften, hvor det 4. afsnit af de i alt seks programmer blev vist, trak nemlig over en million seere til skærmen, der alle ville følge med i genvordighederne for de nu tre tilbageblevne og nygifte par.

Ingen af de tilbageblevne par må afsløre, hvordan det er gået med eksperimentet, hvor to psykologer, en antroprolog og en præst som eksperter har sat otte singler i alderen 28 til 56 år sammen i fire par.

Men sikkert er det, at programmets yngste par - de er begge i 20'erne -  har det godt sammen.

Og det er ikke kun fordi, de fire eksperter ramte helt helt rigtigt, da de satte den ærkejyske Katrine fra Aarhus sammen med Hvidovredrengen Jakob.

Han har nemlig sat en ære i at glæde sin brud både foran kameraet, men især når det var slukket. For som Jakob selv beskriver det, har det været voldsomt stressende at have et kamera til at følge sig i fem uger i træk,mens man både skal lære sin ægtefælle at kende og gerne finde kærligheden.

- Jeg kunne jo ikke forvente, at Katrine automatisk ville falde for mig, fordi vi var blevet gift. Så udover at have et kamera i nakken hele tiden, skulle jeg også charme mig ind på Katrine, og være sød ved hende, så hun kunne falde for mig. Men det skulle jo ikke virke påtaget eller forceret. Det gjaldt om at være sig selv. Det har jeg gjort meget ud af, fortæller Jakob til bt.dk.

Og netop fordi, han ikke kun ville være sød og charmerende overfor sin kone, når kamereaet snurrede, valgte han også at glæde hende på en af de måder, der går direkte i hjertekulen på de fleste kvinder.

- Jeg sendte hende en stor buket røde roser på hendes arbejde, mens optagelserne stod på, men uden at fortælle kameraholdet om det. Det blev de meget sure over. Men det var jo ikke for kameraholdets skyld, jeg gjorde det. Men for at gøre Katrine glad. Og det kom heller ikke med i programmet, siger han.

Det gode, gamle, kneb og hans generelle søde væremåde overfor sin brud har virket.

-  Som man jo kan se, så har vi det supergodt. Og hygger os og får det bedste ud af det. Så det gik nemmere og meget mere naturligt, end jeg havde forventet og turde håbe på, siger han.

Tirsdag aften så seerne, hvordan parret hele tiden havde en konstant humoristisk ping-pong kørende mellem sig. Men også hvor meget de kyssede, krammede, lå tæt sammen i Jakobs seng i hans lille, lejlighed i københavnerforstaden Hvidovre. Og hvordan de gav hinanden gaver.

Han havde allerede en morgengave i form af et digitalt kamera klar til Katrine på hotelværelset om morgnen efter brylluppet. Som hun kvitterede for med et nyt sengesæt og nogle 'dimser', der kunne holde hans to senge sammen, så de ikke gled fra hinanden, som Katrine også havde skrevet på kortet.

- Det var en sjov tanke. Men jeg må indrømme, at jeg har ikke fået dem installeret, fordi det faktisk ikke er sengene, men mine topmadrasser, der glider fra hinanden, siger Jakob

Til gengæld lægger han ikke skjul på, at det har været dejligt at få Katrine ind i sit liv, også mens kameraerne stadig fulgte parrets første forsøg på at få stablet en dagligdag på benene .

- Det var jo rart at have nogen at komme  hjem til. For det var jo tosomheden, jeg ledte efter. Ikke fordi man skal sidde på skødet af hinanden hver dag. Men bare det at vide, at der var en at komme hjem til. Det var rart. Og det har været en positiv oplevelse, erklærer han.

Allerede fra parret kastede det første blik på hinanden ved vielsen den 1. juli på Københavns Rådhus, har kemien og ikke mindst humoren været helt i top.

Faktisk fnes de sig begge gennem vielsen, og skottede ofte til den anden for at se, om der også blev fneset fra den kant. Og det blev der.

- Vi har haft det sjovt sammen fra begyndelsen, siger Katrine til bt.dk.

Så det var den rigtige partner, du blev sat sammen med?

- Umiddelbart ja. Jeg var meget godt tilfreds. For mig er det vigtigste humoren, og at det svinger. Allerede på rådhuset, fandt jeg ud af, at det gjorde den. Og så var det egentlig meget let derfra, synes jeg, siger Katrine og tilføjer:

- Jeg tror, det har været vores styrke, at vi har taget det så afslappet, siger hun.

Det femte og næstsidste afsnit af Gift ved første blik bliver sendt på tirsdag klokken 20.45.