Rasmus Paludan stortrives med konfrontation, og derfor nyder han formentlig sin tid lige nu.

Paludan var onsdag gæst i B.T.s Facebook Live-studie, hvor alle partiledere kommer forbi i løbet af valgkampen. Hver dag kan brugerne stille spørgsmål både inden programmet og direkte under udsendelsen. Interessen er ikke kølnet for at sige det mildt. Formanden for Stram Kurs er i stand til at skabe virak om sin person og benytter hele tiden provokationen og konfrontationen som virkemiddel.

Flere af brugerne ønskede, at Rasmus Paludan blot skal ties ihjel. Det er en enkel, men også håbløs strategi.

Stram Kurs er opstillet på demokratisk vis til Folketinget. Der er nok danskere, der vil give ham chancen, og derfor er partiet stemmeberettiget. Alene af den grund er det nødvendigt at lytte til hans synspunkter, hvor skøre og aparte de end er. For det andet kommer der ikke noget positivt ud af at undertrykke dele af den danske befolknings holdninger. De forsvinder ikke, men ved at undertrykke dem risikerer man tværtimod at give partiet, formanden og tilhængerne et martyrium, der blot vil forstærke deres oplevelse af uretfærdighed. De svenske medier har i årevis ført en kampagne, hvor Sverigesdemokraterne blev udelukket fra at komme til orde i de almindelige svenske medier.

Det har ikke betydet, at Sverigesdemokraterne og deres holdninger forsvandt – tværtimod. Partiet er større end nogensinde.

Den eneste realistiske og demokratiske vej er at lade Rasmus Paludan tale og gerne tale ud. Gennem direkte spørgsmål og et vedholdende ønske om klare svar bliver han udfordret. Det er gennem vedholdende journalistik, at Rasmus Paludan afslører sig selv.

Paludan har ikke svar på sine egne drømme om at udvise mellem 500.000 og 700.000 danskere. Det står tydeligt, at han ikke kan forklare, hvem der bør forlade landet, og hvordan det skal foregå. Han kan ikke forklare, efter hvilke kriterier eller hvordan der skal ske en udvælgelse. I onsdagens udsendelse kom han det nærmere med to konkrete svar. Det kan ikke udelukkes, at IQ-test skal danne grundlag for en sortering. De udlændinge, der ikke kan vende hjem til deres hjemland, skal sendes til Grønland i første omgang og dernæst til en dansk ø, som dog ikke blev navngivet.

Som spørgsmålene blev skarpere og mere præcise, blev svarene mere konkrete og dermed afslørende i al sin vanvid. Synspunkterne blev udstillet, fordi taletiden pludselig ikke var begrænset.

Paludan tog fra B.T. og direkte til Nørrebro, hvor han ved, at konfrontationen virker hver gang. Mellem syv og ti mandskabsvogne og hundredvis af betjente sikrede ham mulighed for at gå uden at blive slået ned. Men Paludan nyder det. Jo mere virak og tumult, jo bedre har han det.

Måske skal man bare lade ham tale på Nørrebro. For døve øren.