Frank Erichsen bor på Kastanjegården og laver det populære tv-program på DR2 "Bonderøven". Fodrer geder.
Frank Erichsen bor på Kastanjegården og laver det populære tv-program på DR2 "Bonderøven". Fodrer geder. Foto: Martin Dam Kristensen

Ni kendisser skal sparke gang i debatten om, hvordan fremtiden skal se ud i landets yderområder.

En række prominente danskere har sagt ja til at arbejde for et bedre Udkantsdanmark, skriver Nordjyske. De skal som en del af en visionsgruppe hjælpe ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen (S) med at sætte et mere positivt fokus på landets yderområder.

De ni kendte danskere, der alle selv har tilknytning til landdistrikterne, har sagt ja til at deltage i en visionsgruppe, som skal give sit bud på Udkantsdanmark anno 2030. Blandt kendisserne finder man blandt andet Frank Erichsen, der er vært på tv-programmet »Bonderøven« samt sangeren og satirikeren Niels Hausgaard.

ER DET EN GOD IDÉ, AT KENDISSER SKAL SÆTTE GANG I DEBATTEN OM UDKANTSDANMARK? DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN.

- Den politiske debat har været forkert, og derfor er resultaterne forkerte. Min rolle er at være med til at ændre debatten og sætte nogle højere ambitioner, siger Niels Hausgaard.

Han peger på, at ressourcestærke børnefamilier skal være en del af løsningen.

Det er ikke meningen, at visionsgruppen skal præsentere konkrete forslag til politik. Carsten Hansen ser derimod gerne, at de er med til at skabe en ny tone i debatten.

- Det er en smule stigmatiserende, at man snakker om den rådne banan, så jeg vil gerne sætte en bredere debat i gang om alt det, vi kan i yderområderne, siger han til Nordjyske.

Carsten Hansen

Venstre efterlyser dog handling frem for snak.

- Ministeren må nedsætte de visionsgrupper, han vil, men når det er sagt, så synes jeg snart, han skal komme med noget konkret. Hver gang vi spørger om noget, bruger han en masse ord, men jeg vil gerne se handling, siger Venstres landdistriktsordfører Birgitte Josefsen.

Hun tror ikke, at Niels Hausgaard kan gøre den store forskel. Men den kritik preller af på nordjyden.

- Det er partipolitik, som jeg ikke tager alvorligt. Jeg synes, Carsten Hansen skal have ros for at sætte noget i gang, siger han.

Gruppen skal aflevere deres visioner til oktober.

Er det en god idé, at kendisser skal sætte gang i debatten om Udkantsdanmark? Deltag i debatten herunder. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. torsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.