Flygtningelejr i Næstved.
Flygtningelejr i Næstved. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

En asylansøger, som Radio24syv har talt med, fortæller til radioen, at han hellere vil være hjemløs end at bo i en flygtningelejr.

Asylansøgeren Morteza Shafiei måtte flygte fra Iran efter at være konverteret til kristendommen. Nu bor han så i flygtningelejren i Næstved - men ikke med hans gode vilje.

Han synes nemlig ikke, 'det er noget rart sted':

»Jeg er skuffet over, at jeg skal bo i en flygtningelejr, hvor jeg ikke kan opleve det danske liv. Jeg vil gerne bo der, hvor danskere bor, hvor det ikke er koldt. Jeg ville hellere være hjemløs end at bo inde i lejren,« siger han.

Dermed følger han i kølvandet på en række andre flygtninge og migranters kritik af opholdet i de danske flygtningelejre. Tidligere på ugen skrev TV ØST blandt andet om tre iranske asylansøgere, der havde valgt at droppe Danmark og tage hjem igen.

»Det føles som et fængsel. Der er ingen forskel på et fængsel og lejren. Dem, der overvejer at søge asyl, skal vide, hvor hårdt det er. Måske kan de holde det ud, men jeg kan ikke mere,« sagde den ene, Mohammad, til tv-stationen.

Morteza Shefiei er dog glad for Danmark og for danskerne. Han glæder sig bare til foråret, når det ikke længere er så koldt, så han kan flytte væk fra lejren.

»Danske folk er meget varme og gæstfrie, også selvom de har hørt mange ting om flygtninge, der har gjort ulovlige ting. Danskere er ikke voldelige som man er det i så mange andre lande,« siger han til Radio 24/7.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.