____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Op mod 100.000 rejsende forventes at rejse ud fra København Lufthavn allerede fredag, hvor sommerferien for alvor sætter ind. Allerede før selve dagen advarer lufthavnen om, at køen til sikkerhedskontrollen kan blive lang. 

Selvom Københavns Lufthavn forventede stigning i antallet af rejsende er det massive tryk kommet bag på ledelsen. Derfor råder sikkerhedschef Johnnie Müller rejsende til at pakke rigeligt med tålmodighed i kufferten.
 

Lufthavnen opererer med et kvalitetsmål, der hedder, at 85 procent af samtlige passagerer skal igennem sikkerhedskontrollen på under fem minutter, men samtlige passagerer skal kunne komme igennem på under 20 minutter. Det kan vise sig, at blive mere end svært at opfylde den målsætning i spidsbelastningsperioderne. Der er simpelthen ikke personale nok, erkender sikkerhedschefen.

Læs også: 

- Vi har planlagt med vækst i passagertallet, men over de sidste to måneder har det vist sig, at spidsbelastningerne er højere, end vi havde ventet. Særligt i det tidlige morgenpeak samt sidst på eftermiddagen. Derfor vil der på de største rejsedage være mere ventetid i sikkerhedskontrollen, end vi plejer at se, siger han til rejsemediet Check-In.

Sidste år rejste 90.082 passagerer igennem lufthavnen den sidste fredag i juni, men allerede nu er den rekord faktisk slået flere gange.

Den 23. maj i år rejste 94.000 eksempelvis gennem terminalerne på Amager som følge af store krydstogtsaktiviteter, og forventningen er altså at tallet nærmere sig 100.000 på de store rejsedage hen over sommeren.

Københavns Lufthavn har forsøgt at minimere ventetiden med uddannelse af mere personale, men altså ikke i tilstrækkelig grad.

- Vi har op mod sommerperioden ansat og uddannet knap 60 ekstra security-medarbejdere, men med de mere koncentrerede spidsbelastninger kan det vise sig, at dette antal skulle have været højere, Vores udfordring er, at det tager op til seks måneder at uddanne nye medarbejdere, og det var for sent at reagere på det i maj måned, erkender Johnnie Müller overfor rejsemediet Check-In. Selvom lufthavnen har kaldt alt disponibelt sikkerhedsmandskab på arbejde, kan der alligevel være tidspunkter, hvor det ikke kan lade sig gøre at holde alle 16 sikkerhedsspor åbne, simpelthen fordi lufthavnen er nødt til at overholde arbejds- og hviletidsreglerne.

-