Køb dine billetter til Danish Bike Award her

Morten Therkildsen, Skanderborg BMX-klub

Skanderborgkøreren er Danmarks for tiden bedste Elite Men kører. Han formår trods en relativ voksen alder på 27 år fortsat at udvikle sig. Hans evner i den actionfyldte BMX-sport har for alvor udviklet sig efter at alderen og rutinen har bragt ham mere ro og overblik. Gennem de seneste sæsoner har Morten formået at stabilisere sin kørsel, hvor han har hentet flere individuelle World Cup-placeringer samt EM topplaceringer.

Morten er en kendt og respekteret kører i miljøet, og fremstår som et godt bud på en potentiel dansk kandidat til Ol i London i 2012.

Niklas Laustsen, Dragon BMX Klub
Den 18-årige Junior Men kører Niklas Laustsen fra Hadsund, har præsteret den bedste danske Juniorsæson siden OL-køreren Henrik Baltzersens dage. I 2010 Hentede Niklas således en 6. plads ved Junior VM, en syvendeplads ved Junior EM samt en tredjeplads ved Junior OL i Singapore.

Niklas er en fysisk stærk kører, og besidder samtidig et godt overblik og en veludviklet sans for at finde huller og overhale konkurrenterne på banen. Niklas er en af de danske kørere som bejler til en OL-plads i London i 2012.

Mette Jepsen, Tønder BMX Klub
18-årige Mette Jepsen fra Løgumkloster afsluttede i 2010 sin Juniorkarriere med maner, efter at have hentet flere topplaceringer ved EM og VM hvor det undervejs blev til flere semifinaler. Deudover ydede Mette en overbevisende indsats med en femteplads ved Junior OL. Hun er en af de kørere, som trods et veludviklet konkurrenceinstinkt formår at sætte sig igennem i sporten med et naturligt smilende og imødekommende væsen.

Simone Christensen, Bjerringbro BMX Klub
Den kun 16-årige Simone Christensen fra Mammen ved Bjerringbro er det største talent Danmark har set på pigesiden igennem mange år. Hendes helt store styrke er et meget teknisk højt niveau. Hun er i stand til at udføre tekniske detaljer som få andre piger, og er dermed i besiddelse af et stort potentiale som kan bringe hende langt.

Stilen passer perfekt til det Olympiske koncept, som er baseret på BMX Supercross. Ved sin første deltagelse i Supercross World Cuppen i 2010 lykkedes det hende, at kvalificere sig videre, og hun endte i top-20. I år har hun desuden forsvaret sin fjerde plads ved VM samt hentet en samlet fjerde plads ved EM.

Næste kategori

Forrige kategori

Til forsiden