Opposition og statsminister står samlet i fordømmelse af omstridt film. Til gengæld mener Konservative og Dansk Folkeparti, at filmen viser islams skyggesider.

Den hollandske politiker Geert Wilders' omstridte film "Fitna", der sammenkæder Koranen og terror, skaber sprækker i VKO-blokken, der tidligere har stået sammen i forsvaret for ytringsfriheden.

Mens både De Konservative og Dansk Folkeparti advarer mod, at Vesten ikke tør tale om islams skyggesider, så er statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) denne gang mere enig med venstrefløjen. Herfra lyder det nemlig, at filmen er en provokation.

- Jeg har hørt og set nok til at vide, at den kan man kun opfatte som en unødig provokation. Og jeg synes i det hele taget, at der er grund til mindre opmærksomhed på den type provokatører. Jo mere opmærksomhed på dem, jo flere vil der bare blive af dem, siger Anders Fogh Rasmussen.

Selv om statsministeren ikke har set den hollandske film - eller har tænkt sig at gøre det - så mener han, at den tegner et forkert billede af islam.

/ritzau/