Isam Bachiri og Waqas Quadrii spillede i julen for ekstreme islamister i Canada, til en konference, hvor en af parolerne var, at Sharia-loven skal indføres i hele vesten.

At Outlandish står ved deres islamiske tro, det er næppe nogen hemmelighed for danskerne, efter B.T. i julen kunne fortælle at bandet nægtede at optræde i nærheden af sangerinden Herborg Kråkevik til DR´s store juleshow, fordi hendes lette påklædning kolliderede med to af bandmedlemmernes tro.

Men senere i julen gik bandet ifølge B.T. skridtet videre.

Ved konferencen 'Reviving the Islamic Spirit' i Toronto, Canada gik Isam Bachiri og Waqas Quadrii på scenen og livede én af sangene op til lejligheden med en lettere omskrivning af en af teksten.

'He won´t let me indifferent to the wars' blev ændret til 'He won´t let me be indifferent to George Bush', i den populære sang 'I only ask of God'

Voldsomme paroler til konferencen
Ud over de to Outlandish-medlemmers optræden på konferencen, så blev de blev de unge Islamiske canadiere mødt af noget hårdere meldinger fra nogle af foredragsholderne.

Blandt andet blev der fremturet paroler som 'homoseksuelle skal straffes med døden' og ' Jøderne vil møde deres endeligt'. Det skriver B.T. i dag.

Om konferencens rabiate budskab var grunden til at gruppens tredje medlem, katolske Lenny Martinez, blev væk, vides ikke.

Outlandish lægger i deres tekster ikke skjul på støtte til Palæstina og foragt for USA´s position i Mellemøsten.

I Nordamerika har forfatteren Steven Emerson holdt øje med, hvordan islamistiske unge bliver mødte af stadigt mere rabiate budskaber.

- Traditionelt set har man - efter 11. september - passet på med at vise ekstreme meninger til islamiske konferencer. Men i stedet har man bag lukkede døre holdt hemmelige møder om ret radikale holdninger, siger forfatter Steven Emerson til B.T. Han har undersøgt flere islamiske konferencer i hele Nordamerika.

B.T. har ikke kunnet få en kommentar til, hvorfor Isam og Waqas har valgt at optræde på den islamiske ungdomskonference i julen.

Isam Bachiri har tidligere overfor hjemmesiden mennskeret.dk udtalt, at bandet skriver tekster om den verden de oplever, men at de ikke er politiske.

Andre læser også