Tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen døde mandag efter længere tids sygdom. Han blev 88 år. Det bekræfter familien over for Berlingske.

Han var i perioden fra 1989 til 2003 hofmarskal i det danske kongehus. Det var en hverdag med økonomisk ansvar og repræsentative begivenheder.

Ved de store gallamiddage i ind- og udland var det ham, der gik i spidsen for regentparret.

Inden da gjorde han i mange år karriere i militær og endte i 1988 som generalmajor og chef for Jyske Division.

Han har også været forstander på Herlufsholm Kostkole. Det er her, hvor prins Christian i dag er elev.

Søren Haslund-Christensen fik i 2011 konstateret Alzheimers og flyttede i 2016 på plejehjem. Det har hans familie fortalt åbent om i flere interviews og i en bog.

»Det er så svært at opleve ham, som han er i dag. Jeg savner ham, hver gang jeg går fra plejehjemmet. Søren, derimod, ved ikke, om jeg er der hver dag, en gang om måneden, eller om jeg er der kort eller lang tid. Han bliver glad for at se mig, men han har ingen fornemmelse af tiden,« sagde Søren Haslund-Christensens kone, Marianne Haslund-Christensen, i bogen 'Få det bedste ud af livet med demens'.

Tilbage i 2006 udgav Berlingske ved en fejl en nekrolog for Søren Haslund-Christensen, og hans kone måtte slå fast, at hendes mand altså fortsat var i live.

Haslund-Christensen var ved en fejl kommet i avisen i stedet for et billede af tidligere ceremonimester Ulf Gabel-Jørgensen, der var død, 81 år gammel.

Artiklen opdateres …