Førstebehandlingen af regeringens lovforslag om asylstramninger blev torsdag eftermiddag midlertidig afbrudt, da demonstranter i folketingssalen brød ud i sang.

Oppe fra tilskuerpladserne i salen begyndte omkring 15-20 personer at synge, da socialdemokraten Troels Ravn (S), der er formand for Udvalget for Udlændinge- og Integration tog ordet på talerstolen.

Samtidig smed de grønne foldere ud med teksten: »Løs asylknuden - stramninger er ikke løsningen«. Transmiteringen fra Folketingets live-tv blev også afbrudt under episoden.

De syngende demonstranter blev eskorteret ud af salen, og behandlingen af lovforslaget er torsdag eftermiddag genoptaget.

På facebook-siden 'Løs Asylknuden - Stramninger er ikke løsningen' skriver gruppen, at det er den, der står bag afbrydelsen.

Aktivisterne skriver blandt andet:

- Rekordmange mennesker er lige nu på flugt fra krig og katastrofer. Samtidig vil regeringen lave nye stramninger på asylområdet. Det vil vi ikke være med til! Vi tror ikke på, at man kan løse asylknuden ved at stramme den.

I 2011 måtte gruppen 'Bedsteforældre for asyl' bøde med 1.500 kroner hver for at have afbrudt forhandlinger i Folketinget på lignende vis i april 2010.

BNB