Lyt til artiklen

To førstepladser på to forsøg på herre-siden. Én førsteplads på ét forsøg på kvindesiden. Årets vindere i Nykredit Invest Friløbet kom, så og sejrede.

Tre sekunder hurtigere end sidste år krydsede 31-årige Michael Nielsen målstregen ved årets Nykredit Invest Friløb. I tiden 31 minutter og 10 sekunder løb han de 10 kilometer gennem Københavns gader fra Østerbro Stadion, gennem Tivoli og tilbage igen. Det er anden gang, han deltager, og anden gang, han er den hurtigste af de i alt 5.915 løbere.

- Det blæste meget. Men det er godt med et løb, hvor man er med for at have det sjovt, og der ikke er sådan en vanvittig konkurrence, siger Michael Nielsen, der oprindeligt er fra Aarhus, men flyttede til København sidste år.

Han løber normalt 12 gange om ugen og løber, som han siger, lidt stærkt engang imellem ved diverse arrangementer. Det var for eksempel ved DM i 10.000 meter, hvor han i 2011 fik guld og i år løb sig til sølv. Men vinderen strør ikke om sig med de fine titler.

- Supermotionist, det er vist, hvad jeg kan svinge mig op til, siger han.

Opvarmning til Berlin Marathon

Charlotte Skaunsgaard var første kvinde i mål i tiden 37 minutter og 26 sekunder. Hun deltog for første gang i Friløbet i år.

- Det gik rigtig godt. Der var lidt vind, men det var en rigtig god rute. Det var rigtig hyggeligt at løbe gennem Københavns gader. Og vejret var jo perfekt i forhold til i går, siger hun.

Tidligere har Berlin Marathon forhindret hende i at deltage. Men denne gang blev friløbet brugt som opvarmning til de 42,195 kilometer gennem Berlin næste søndag.

- Det er en meget hyggelig måde at få en hurtig 10-kilometer i benene på, siger hun.

Til daglig følger hun træningen i Sparta, hvor hun når op på 60-70 kilometer om ugen.