Thi kendes for ret.

36-årige RB fik 30 dage for vold mod Kira Eggers og Mascha Vang, fordi han landede et knytnæveslag på Mascha Vangs kæbe, samt to andre slag mod den tidligere model Kira Eggers på Casper Christensens natklub Sunday d. 12. januar i år.

Den 36-årige mand, der til daglig er socialarbejder på Nørrebro, ankede dommen efter få sekunders betænkningstid.
 
Også selvom den blev gjort betinget, så han ikke skal ind at sidde, medmindre han begår noget strafbart indenfor det næste år.

- Jeg er chokeret over dommen, for jeg synes det var så tydeligt på overvågningsvideoen, at det var Mascha, der slog mig først, sagde den dømte bagefter. 

Under sagen fredag kom det frem, at Mascha Vang havde puffet, skubbet, eller slået den dømte mand, inden han gav hende en kæberasler, der med Kira Eggers ord afstedkom, at reality-stjernen 'fløj flere meter gennem luften'.

Optrinnet blev vist i retten på Sundays overvågningsvideo, hvor man også kunne se, at en tydeligt beruset Mascha Vang forsøgte at komme i kontakt med den kendte landsholdsspiller Nicki Bille, der var i byen med den dømte, RB, der talte med Bille, da Mascha Vang slog eller skubbede RB i panden efter at have viftet en finger i hovedet på ham flere gange.peget mod ham flere gange.

Sekunderne derefter eksploderede den dømte, og svingede højrehånden, der først ramte Vang og dernæst Kira Eggers, der forsøgte at komme sin veninde til undsætning.

Derfor slog RBs forsvarer Poul Hauch Fenger også på, at der var tale om lovligt nødværge, og at RB havde følt sig truet efterfølgende. Derfor var han heller ikke i tvivl om, at sagen skulle ankes til Landsretten.

- Jeg forstår ikke, at min klient blev dømt. Jeg synes ikke der er nogen tvivl om, at det var Mascha Vang, der starter volden, så jeg mener helt klart, at der er tale om det, der kaldes lovligt nødværge i straffeloven. Og det vil jeg stå hårdt på i Landsretten, sagde Poul Hauch Fenger til BT efter dommen.  

Anklageren havde nedlagt påstand om 60 dages ubetinget fængsel, og grunden til de betingede 30 dages fængsel, var i følge dommeren blandt andet, at RB havde en ren straffeattest og at der var tale om formildende omstændigheder, fordi RB havde følt sig provokeret.

Men det er stadig strafbart at slå, og de to efterfølgende slag, der blev tildelt Kira Eggers kunne RB have undladt, hvis han havde trukket sig tilbage, mente en enig domsmandsret.