Londons politi har foreløbig sigtet over 1000 personer for sidste uges optøjer.

Retsopgøret efter sidste uges optøjer i London kører for fulde omdrejninger. Flere end 1000 personer er sigtet for urolighederne, der medførte plyndringer og store ødelæggelser.

Og flere vil komme til. Det sker i takt med, at politifolk arbejder sig igennem flere end 20.000 timers optagelser fra overvågningskameraer.

Indtil videre er i alt 1005 af 1733 anholdte i London blevet sigtet for forskellige lovovertrædelser. På landsplan har 1179 personer været stillet for en dommer.

- Det er en markant milepæl, men efterforskningen er langt fra overstået, understreger politikommissær Tim Godwin fra Metropolitan Police.

Omkring 500 betjente i Scotland Yard arbejder med optøjerne, oplyser han og tilføjer, at politiet utrætteligt fortsætter efterforskningen for at finde de ansvarlige for sidste uges omfattende voldshandlinger.

- Betjente i hele London-området udfører et stort stykke politiarbejde, dag og nat, for at indsamle det bevismateriale, der har ført til disse sigtelser, siger Tim Godwin.

Hovedparten af de anholdte blev pågrebet i dagene efter optøjerne, der begyndte, efter at en lokal mand var blevet skudt af politiet i Tottenham, nord for London. Siden spredte de voldelige uroligheder sig til en række engelske byer fire nætter i træk.

Mange af de mistænkte er blevet identificeret af offentligheden, heriblandt uromagernes egne familier.

Det er sket, efter at politiet offentliggjorde optagelser fra overvågningskameraer med billeder af forretninger, der blev plyndret i London, Manchester, Birmingham og andre byer.

Omkring 125 politifolk brugte weekenden på gennemsyn af overvågningsvideoer, siger Scotland Yard. Samtidig er billeder af mistænkte, der er lagt ud på fotodelingssitet Flickr, blevet set 7,8 millioner gange.

115 personer i store dele af England og Wales har i denne uge modtaget lyndomme for deres deltagelse i optøjerne. Mindst 26 af de dømte var under 18 år, fremgik det af tal fra det britiske justitsministerium.

/ritzau/AFP