AGF har netop udgivet et prospekt, der skal lokke nye investorer til at pumpe penge i selskabet. Aktionærerne bliver stillet i udsigt, at millionerne venter lige om hjørnet. Men selv om det ender i et rundt nul, belønnes bestyrelsesformand Svenn Dam alligevel.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>»Det lyder som det rene volapyk,« siger direktør Claus Silfverberg, Dansk Aktionærforening, der varetager private investorers interesser: »Hvis prospektet taler om millioner på bundlinien, så skal barren sættes højere end et nul-resultat, når det drejer sig om belønning til bestyrelsesformanden.«

Kalle Huhdanmäki, Dansk Aktie Analyse: »Det tyder på, at de anser ham som en vigtig mand, som de gerne vil holde på,« siger han om AGF-formandens aftale, der går ud på, at han i 2008-2009 får lov til at købe 250.000 styk aktier til den nuværende kurs på 1,5, hvis bare selskabet har opnået et nul-resultat.

Og det selv om Svenn Dam i prospektet fortæller, at han allerede i næste regnskabsår forventer et plus på 3,3 mio. kr. - Svenn Dam har altså mulighed for at blive økonomisk belønnet, selv om han ikke lever op til sit eget budget.

I prospektet står der også, at Svenn Dam indtil 2009 kan købe 100.000 aktier til kurs 1,5, hvis AGF erhverver driften af Atletion. Det har de allerede gjort!

Ligner en gave
Formanden belønnes også, hvis den aktuelle emission indbringer minimum 30 mio. kr., så hvis det hele lykkes, kan bestyrelsesformanden om fem år købe 500.000 aktier til kurs 1,5, uanset hvad kursen er på det tidspunkt.

Er den lavere, kan han undlade at købe, men står den eksempelvis til kurs fem, vil Dams profit være 1,75 mio. kr.

»Størrelsen på hans aftale er i den rimelige afdeling, men det har karakter af ren gave, når målene ikke er sværere at opnå,« siger Claus Silfverberg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Svenn Dam, der allerede bliver aktionær i AGF/Århus Elite i forbindelse med den nuværende emission. Prospektet røber nemlig også, at han er med i den investorgruppe, der køber for 10 mio. kr. Det samme er formanden i Århus GF Håndbold, advokat Jan Børjesson.chh@bt.dk