Den bidske rottweiler "Tyson", der i forgårs angreb og skambed en lille et-årig dreng, er stadig ikke fundet.

Københavns Politi modtog i går adskillige henvendelser fra mennesker, der mente at vide, hvem der ejer hunden. Men selvom politiet besøgte de forskellige adresser flere gange i løbet af dagen, lykkedes det ikke at træffe hverken hund eller ejere hjemme.

Hunden angreb den kun et-årige Cemil Erkan, da han sammen med sin mor var på vej ad Lundtoftegade fra vuggestuen til Fakta ved 17-tiden. Drengens mor har overfor politiet beskrevet to grønlændere, der kom gående sammen med hunden.

Men på trods af stort engagement fra lokale borgere og adskillige hjemmebesøg er det ikke lykkedes at finde de to personer, der efter det vanvittige angreb på den lille dreng roste hunden og sagde "Godt gået, Tyson".

Hundepsykolog Irene Liliequist ved klinikken "Hundeliv" i Fakse Ladeplads er overbevist om, at Tyson ikke ville slå drengen ihjel.

"Hvis rottweileren ville dræbe barnet, havde den gjort det i første forsøg. Hunde - heller ikke rottweilere - kaster sig ikke bare umotiveret over et tilfældigt bytte. Det er næsten utænkeligt," siger hundepsykologen.

Hun vurderer, at den lille dreng har grædt, klynket eller skreget og derved udløst rovdyrinstinktet i hunden, som derefter har angrebet barnet. Enten i panik, angst eller forsvar.

"Hunde bider og bliver ved med at bide, når offeret basker med armene, sparker med benene eller skriger. Det giver hunden mere blod på tanden," siger Irene Lilie

quist og forklarer, at det bedste forsvar, hvis man bliver angrebet af en hund, er at stå stille. Enten det eller forsøge at tale hunden til ro.

Dette var dog næpppe en mulighed for den et-årige Cemil Erkan, da rottweileren Tyson angreb den lille dreng i sin klapvogn.

"Men i denne sag er problemets kerne, at rottweileren gik frit omkring på gaden, uden at ejeren havde kontrol med den. For det første er det ulovligt, at den gik uden snor. For det andet er det kun hunde, der kan kontrolleres, som bør gå uden snor - og kun i grønne områder," fastslår hun.

Og ansvaret for det dramatiske og umotiverede overfald på drengen i barnevognen ligger hos ejerne af rottweileren. Ifølge hundepsykologen har de med stor sandsynlighed ikke opdraget hunden rigtigt. Den nu politi-eftersøgte voldshund kan nemlig være opdraget til at være arrig og bidsk.

"Der er visse typer mennesker, som anskaffer sig en rottweiler, netop fordi det er en stor, tung hund. Den virker macho-agtig og skal måske styrke deres image. Og så bliver den ikke opdraget ordentligt," siger Irene Liliequist.