Vejle har halvanden fod i næste års superliga efter en meget vigtig 1-0-sejr over Lyngby onsdag aften.

Den formstærke angriber German Onugkha scorede for sjette kamp i træk, da han i anden halvleg styrede et hjørnespark i Lyngby-målet.

Læs B.T.s dom herunder:

Det var kampen om, hvem der kan sove bedst i bundstriden - og hvem der skal bekymre sig om at holde et kollapset fynsk fodboldmandskab bag sig i de sidste to runder af årets superliga.

Og efter en begivenhedsfattig første halvleg, var det bare værterne fra Vejle, der ville det mest. 

Man bliver nødt til at tage hatten af for Vejle, der har sat en dybt imponerende slutspurt ind efter at have tilbragt det meste af sæsonen på 11.-pladsen.

10 point i de seneste fire kampe - respekt.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vis mere

For sjette kamp i træk! Vejles køleskabsformede angriber German Onugkha kan nok drikke gratis i Bredballe, Bybek og Mølholm de næste mange år. For den russiske frontmand har med største sandsynlighed sikret Jyllands Rubin endnu en sæson i Superligaen.

I dette slutspilsformat er det så absurd vigtigt at have en spiller, der rammer sit topniveau i flere kampe i træk. Og det har den høje forward i den grad gjort. Hans mål har reddet Vejle ud af en tung tilværelse under stregen og ind i en sand rødhvid fodboldeufori.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ja, hva nu? I første omgang kan begge mandskaber smide skankerne op på sofabordet torsdag aften og heppe på Hvidovre, der hjemme tager imod uhjælpelige OB, der ikke har råd til flere nedsmeltninger, hvis en tur ned i den næstbedste række skal undgås.

Vinder Hvidovre, så er Vejle officielt et Superliga-hold igen i næste sæson. Og Lyngby vil i så fald kun skulle bruge et enkelt point i de to sidste kampe for at sikre overlevelse.

Vinder OB, så bliver det lidt spændende for Lyngby. For så er fynboerne kun tre point efter - og de har en markant bedre målscore end de kongeblå. 

 

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vis mere