Den 93-årige Mærsk McKinney - Møller er blevet konsulteret omkring valg af ny koncernchef - og bakker op om valget, siger bestyrelsesformand.

Den 93-årige Mærsk McKinney-Møller har sat sit fingeraftryk på valget af Nils Smedegaard Andersen som ny administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk, siger bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

- Det er ene og alene en bestyrelse, der kan træffe denne her slags beslutninger, men det er da helt naturligt, at jeg som formand for bestyrelsen også har konsulteret vores hovedaktionær her. Så han er helt bekendt med det og bakker også op om beslutningen, siger Michael Pram Rasmussen.

Valget faldt på Carlsberg-topchefen, fordi der var et ønske i bestyrelsen om, at Jess Søderbergs afløser skulle findes uden for koncernen, lyder forklaringen fra bestyrelsesformanden.

- Vi tror på, at kombinationen med et erfarent internt team kombineret med friske øjne udefra samlet vil give dynamik og et meget stærkt team for gruppen fremover. Det har været vores ønske at finde en udefra - og der faldt øjnene hurtigt på Smedegaard Andersen, siger han.

/ritzau/