I mere end en time sad en ti-årig pige i går fastklemt i oplevelsesparken Danfoss Universe på Als. Det var ulykken, som ikke kunne ske, da hun inde i forlystelsen Gletsjerspalten pludselig fik mast begge ben i det bevægelige gulv for øjnene af sin familie.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Forlystelsen skal give publikum en fornemmelse af, hvad der sker, når en gletsjer bliver sat i bevægelse og jorden begynder at røre på sig. Gletsjerspalten er sikkerhedsgodkendt af Teknologisk Institut, men alligevel fangede gulvet i sprækken den 10-åriges ben - akkurat som når en finger kommer i klemme i en dør.

Pigens ben blev så klemt under den timelange ulykke, at hun måtte hentes af en redningshelikopter og flyves direkte til hospitalet i Odense, så snart Falck havde skåret hende fri fra Gletsjeren. Her blev det konstanteret, at hendes ene ben var brækket, og at hun havde fået et mindre sår, der måtte sys.

Blev bedøvet
Pigen nåede dog at blive bedøvet i oplevelsesparken meget kort tid efter, at ulykken skete, da stedets læge og sygeplejerske kom til få minutter efter. Hos oplevelsesparken understreger man, at hele parkens beredskab virkede meget hurtigt, da der blev slået alarm.

»Efter 60 sekunder kom der folk til stedet, og i løbet af få minutter kom vores egen læge og en sygeplejerske til og fik pigen bedøvet,« siger Ole Daugbjerg, informationschef hos Danfoss Universe.

Her fik man i går travlt med at informerer de 2.500 andre gæster om, hvorfor der pludselig kom ambulancer, politibiler, brandbiler og en helikopter til familieparken med de 150 aktiviteter.

Man fik også travlt med at finde ud af, hvordan gletsjer-forlystelsen kunne ende med at være så farlig.

»Når en ulykke, der ikke kan ske, sker af alligevel, så skal vi finde fejlen hurtigt. Ligesom alle andre attraktioner er den godkendt af Teknologisk Institut, og vi er netop nu ved at få klarlagt, hvad der er gået galt.

Ellers koncentrerer vi os om at have kontakt til pigens familie og sikre os, at hun og hendes familie får en ordenlig behandling,« siger informationschefen.

Næsten 50.000 børn og voksne har besøgt oplevelsesparken Danfoss Universe, siden stedet blev åbnet i maj af kronprinsesse Mary.

sch@bt.dk