Som sommelier og vinskribent oplever jeg mange gode vine, men skal jeg pege på en enkelt personlig favoritdrue, må det være pinot noir.

Denne lille, sarte og vanskelige drue har i de senere år gået sin sejrsgang verden over. Ikke mindst fordi man i dag er blevet dygtig til at finde varianter af druen, som kan passe til forskellige klima- og jordforhold. Tidligere var pinot noir mest kendt fra Bourgogne i Frankrig. 

Vinene herfra var ofte kostbare, så det var sjældent vine, som var indenfor den almindelige forbrugers rækkevidde. Det har ændret sig, efterhånden som man overalt i vinverdenen har haft held med druen, og i dag findes - foruden de flotte og kostbare - også gode pinot noir-vine til rimelig priser.

Disse lette, ofte ganske elegante, tanninfattige rødvine, er tilmed velegnet til den moderne, lette koststil med mere fisk og fjerkræ.

Bourgogne i Frankrig var tidligere kendt som pinot noir-druens hjemsted. Nu dyrkes druen med stor success overalt.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her


Denne lille, sarte og vanskelige drue har i de senere år gået sin sejrsgang verden over. Ikke mindst fordi man i dag er blevet dygtig til at finde varianter af druen, som kan passe til forskellige klima- og jordforhold. Tidligere var pinot noir mest kendt fra Bourgogne i Frankrig. 

Vinene herfra var ofte kostbare, så det var sjældent vine, som var indenfor den almindelige forbrugers rækkevidde. Det har ændret sig, efterhånden som man overalt i vinverdenen har haft held med druen, og i dag findes - foruden de flotte og kostbare - også gode pinot noir-vine til rimelig priser.

Disse lette, ofte ganske elegante, tanninfattige rødvine, er tilmed velegnet til den moderne, lette koststil med mere fisk og fjerkræ.

Bourgogne i Frankrig var tidligere kendt som pinot noir-druens hjemsted. Nu dyrkes druen med stor success overalt.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her