Kraftige, saftige rødvine passer fint til sommerens krydrede kød fra grillen. I denne uge anmelder BT's vinekspert Tim Vollerslev vine til sommerens grillmad.

Der er selvfølgelig forskel på svinekød og oksekød, men når kødet har fået et ordentligt lag BBQ-marinade og er stegt på grillen, gælder det for begge kødtypers vedkommende om at finde en kraftig og saftig rødvin med et strejf af sødme, som kan leve op til det krydrede og det ’brændte’, som er svært at undgå, når man griller. Sæt rødvinen til grillkødet i køleskabet og tag den ud, når grillen tændes.



Hæld den gerne på en karaffel eller en kande i de ca. 45 minutter, som det tager, før maden er klar. Det passer nogenlunde med, at rødvinen bliver 18 grader, som er passende for de kraftige, ofte alkoholtunge rødvine. Er vinen over 20 grader, som temperaturen ofte kan komme op på en sommer-grillaften, bliver den nemt gløggagtig, og det er ikke rart.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Kraftige, saftige rødvine passer fint til sommerens krydrede kød fra grillen.

Der er selvfølgelig forskel på svinekød og oksekød, men når kødet har fået et ordentligt lag BBQ-marinade og er stegt på grillen, gælder det for begge kødtypers vedkommende om at finde en kraftig og saftig rødvin med et strejf af sødme, som kan leve op til det krydrede og det ’brændte’, som er svært at undgå, når man griller. Sæt rødvinen til grillkødet i køleskabet og tag den ud, når grillen tændes.

Hæld den gerne på en karaffel eller en kande i de ca. 45 minutter, som det tager, før maden er klar. Det passer nogenlunde med, at rødvinen bliver 18 grader, som er passende for de kraftige, ofte alkoholtunge rødvine. Er vinen over 20 grader, som temperaturen ofte kan komme op på en sommer-grillaften, bliver den nemt gløggagtig, og det er ikke rart.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.