Sygeplejersker og andet plejepersonale på Slagelse Sygehus får tilbudt psykologhjælp efter den voldsomme oplevelse onsdag aften, hvor en stor gruppe pårørende blev aggressive.

Personalet på Slagelse Sygehus er dybt berørte af episoden onsdag aften, hvor en stor gruppe besøgende af anden etnisk oprindelse end dansk blev truende og aggressive. Til sidst blev de nødt til at søge tilflugt i et personalerum og tilkalde politiet, som måtte bruge knipler for at få gemytterne til at falde til ro.

»De, der var på vagt og var til stede, blev sendt hjem bagefter. Det var en stor psykisk belastning for dem. I dag (torsdag, red.) holder vi en debriefing, hvor de får mulighed for at tale tingene igennem med hinanden. Hvis de ønsker det, får de også mulighed for at få psykologhjælp.«

Det fortæller vicedirektør på Slagelse Sygehus, Vagn Bach, til bt.dk dagen derpå.

TIP OS: Ved du noget om sagen? Så tip os på 1929@bt.dk

Onsdagens episode opstod blandt en stor gruppe pårørende til en meget syg patient.

»Det er heldigvis uhyre sjældent, at det sker, men det forekommer,« siger han og tilføjer, at han aldrig før har oplevet en så voldsom situation, hvor personalet blev nødt til at tilkalde politiet.

TIP OS: Ved du noget om sagen? Var du til stede? Så skriv til os på 1929@bt.dk

Ledelsen på Slagelse Sygehus overvejer lige nu, hvordan lignende episoder kan undgås i fremtiden, men vicedirektøren understreger, at helt undgå dem, det kan man ikke.

»Vi skal ikke lave vores sygehus om til et fort. Det skal vi ikke,« siger han.

»Heldigvis er det yderst sjældent, at vi oplever denne type konflikter, men det er svært helt at undgå, at de kan opstå,« tilføjer han og peger på, at tumulten onsdag aften opstod efter, at de pårørende var kommet ind på hospitalet. I modsætning til sagen på Akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital i 2012, hvor en gruppe unge mænd nærmest gik til angreb på skadestuen efter et internt opgør til en Eid-fest.

»Selv hvis vi gjorde det sværere at komme ind på sygehuset, så er det jo ikke sådan, at vi ikke ville lukke pårørende ind,« siger han.

»Hos os opstod situationen efter, at de pårørende var kommet ind, på grund af en misforståelse, eller hvad det nu var, der fik tingene til at eskalere. Det bliver svært at gøre noget ved, bortset fra at sikre, at vi har nogle procedurer for, hvad vi gør, når og hvis de her situationer opstår,« understreger Vagn Bach.